Bovendien zou zo’n overname dan vrijwel samenvallen met de pensionering van Sergio Marchionne die in april 2019 aftreedt als CEO van FCA. Marchionne pleit al jaren voor een schaalvergroting onder de autofabrikanten en heeft ook een aantal keren geprobeerd zijn onderneming aan een ander te koppelen maar dat is steeds gestrand.

Die geruchten over de belangstelling van Hyundai zijn opnieuw opgedoken in de internationale autowereld. Het idee zou vooral uit de koker komen van Paul Singer, een Amerikaanse activistische belegger die een belang van een miljard dollar in Hyundai heeft opgebouwd en ook erg actief is in Italië. Singer vindt dat Hyundai en Fiat Chrysler prima op elkaar aansluiten, zowel wat modellengamma als wat geografische spreiding betreft. Hyundai zelf heeft de geruchten min of meer officieel ontkend maar daarmee zijn ze nog niet de wereld uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding