Porsche nu onder vuur van de belastingdienst

De financiële recherche van Stuttgart onderzoekt of Porsche mogelijk heeft gesjoemeld bij de aangiften en afdracht van belastingen.

Porsche nu onder vuur van de belastingdienst

Vorige week hebben medewerkers van de dienst daartoe de kantoren van Porsche doorzocht en documenten veilig gesteld, heeft een woordvoerder van het dochterbedrijf van Volkswagen bevestigd. De onderneming benadrukt daarbij dat het – tot nu toe – niet om een strafrechtelijk belastingonderzoek gaat. "Porsche AG verleent alle medewerking aan de autoriteiten," voegt VW daar in de gebruikelijke bewoordingen aan toe.

Volgens het Duitse persbureau dpa kijken de inspecteurs vooral naar mogelijke fouten bij de verwerking van zaken als werktijdverkorting voor ouderen, werkkleding en beschikbaar gesteld gereedschap. Of het onderzoek zal leiden tot navorderingen is in dit stadium nog niet duidelijk.

Porsche nu onder vuur van de belastingdienst - Automobielmanagement.nl

Porsche nu onder vuur van de belastingdienst

De financiële recherche van Stuttgart onderzoekt of Porsche mogelijk heeft gesjoemeld bij de aangiften en afdracht van belastingen.

Porsche nu onder vuur van de belastingdienst

Vorige week hebben medewerkers van de dienst daartoe de kantoren van Porsche doorzocht en documenten veilig gesteld, heeft een woordvoerder van het dochterbedrijf van Volkswagen bevestigd. De onderneming benadrukt daarbij dat het – tot nu toe – niet om een strafrechtelijk belastingonderzoek gaat. "Porsche AG verleent alle medewerking aan de autoriteiten," voegt VW daar in de gebruikelijke bewoordingen aan toe.

Volgens het Duitse persbureau dpa kijken de inspecteurs vooral naar mogelijke fouten bij de verwerking van zaken als werktijdverkorting voor ouderen, werkkleding en beschikbaar gesteld gereedschap. Of het onderzoek zal leiden tot navorderingen is in dit stadium nog niet duidelijk.