Ford trekt zich terug van Autosalon Genève 2019

Ford zal volgend jaar voor het eerst niet meer aanwezig zijn op de toonaangevende autoshow van Genève.

Ford trekt zich terug van Autosalon Genève 2019

Ford zegt dat de show niet past in het schema voor de lancering van nieuwe modellen. "Het kost erg veel geld. Als je daar niets voor terug ziet, geen aandacht van de media krijgt of geen mensen naar je stand weet te trekken, waar zou je het dan voor doen," aldus een woordvoerder van Ford Europe. Een tijd geleden liet ook Volvo weten niet meer naar Genève te zullen komen.

Ford deelde al eerder mee dat het ook niet naar het Autosalon van Parijs komt maar daar is de Amerikaanse autobouwer al enkele jaren niet meer present. Dat Franse auto-evenement dreigt helemaal leeg te lopen met afmeldingen van onder meer Volkswagen, Nissan en de meeste merken uit de stal van Fiat Chrysler Automobiles. Ford heeft wel een nieuwe aflevering van het eigen evenement Go Further gepland voor de Europese markt. Een locatie is nog niet gekozen maar landen die veel doen aan elektrisch rijden, zoals Noorwegen maar ook Nederland, gooien volgens de woordvoerder hoge ogen.

Ford trekt zich terug van Autosalon Genève 2019 - Automobielmanagement.nl

Ford trekt zich terug van Autosalon Genève 2019

Ford zal volgend jaar voor het eerst niet meer aanwezig zijn op de toonaangevende autoshow van Genève.

Ford trekt zich terug van Autosalon Genève 2019

Ford zegt dat de show niet past in het schema voor de lancering van nieuwe modellen. "Het kost erg veel geld. Als je daar niets voor terug ziet, geen aandacht van de media krijgt of geen mensen naar je stand weet te trekken, waar zou je het dan voor doen," aldus een woordvoerder van Ford Europe. Een tijd geleden liet ook Volvo weten niet meer naar Genève te zullen komen.

Ford deelde al eerder mee dat het ook niet naar het Autosalon van Parijs komt maar daar is de Amerikaanse autobouwer al enkele jaren niet meer present. Dat Franse auto-evenement dreigt helemaal leeg te lopen met afmeldingen van onder meer Volkswagen, Nissan en de meeste merken uit de stal van Fiat Chrysler Automobiles. Ford heeft wel een nieuwe aflevering van het eigen evenement Go Further gepland voor de Europese markt. Een locatie is nog niet gekozen maar landen die veel doen aan elektrisch rijden, zoals Noorwegen maar ook Nederland, gooien volgens de woordvoerder hoge ogen.