Daarmee komen meer dan 40.000 directe banen en nog eens tienduizenden bij toeleveranciers op het spel te staan. Volgens CEO Ralf Speth zou een harde Brexit meer dan 1,3 miljard aan jaarlijkse winst ‘wegvagen’. Dat maakt nieuwe investeringen in de Britse fabrieken van Jaguar en Land Rover eenvoudigweg niet meer de moeite waard.

Speth: "Door een harde Brexit zouden we ons uitgavenpatroon drastisch moeten aanpassen. We hebben de laatste vijf jaar bijna 60 miljard euro in Groot-Brittannië uitgegeven en plannen nog eens 85 miljoen in de komende vijf jaar. Dat alles komt in gevaar als we geconfronteerd worden met de verkeerde uitkomst." Na de waarschuwing daalde de koers van moederbedrijf Tata Motors in India naar het laagste punt in vijf jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding