PSA wil 500 elektrische Peugeots en Citroëns inzetten, Renault streeft op termijn zelfs naar 2.000 wagens. Beide autofabrikanten hebben al ervaring met autodelen, Renault onder meer in andere delen van Frankrijk en in Madrid en PSA ook in enkele steden in de Verenigde Staten. De Franse autobedrijven reageren met hun plannen snel op het opzeggen door de Parijse gemeenten van het contract met Bolloré voor het autodeelproject Autolib.

Bolloré had honderden miljoenen extra gevraagd om de verliezen bij Autolib op te vangen maar de bestuurders van Groot-Parijs hadden daar genoeg van. De speciale elektrische voertuigen van Bolloré werden overigens in een fabriek van Renault gebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding