Chinese EV-bouwer wil naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Thunder Power wil een fabriek neerzetten in Gosselies in Waals België. De investeringsmaatschappij voor Wallonië Sogepa heeft daartoe 150 miljoen euro steun toegezegd. Of Thunder Power daarmee daadwerkelijk voor onze Zuiderburen kiest is echter nog niet zeker.

Chinese EV-bouwer wil naar België

De Chinezen hebben wel al een apart dochterbedrijf opgericht, Thunder Power Belgium. Dat wil een industrieterrein ontwikkelen waar tot 2016 een grote fabriek van de fabrikant van bulldozers en wegenbouwmachines Caterpillar stond. Sogepa hoopt dat de komst van een Chinese autofabriek weer werk kan bieden voor de 2.300 man die destijds hun baan kwijt raakten.

Thunder Power kwam de laatste jaren opeens opduiken op de autotentoonstellingen in Europa. Zo toonde het in 2015 in Genève een elektrische conceptcar met een bereik van 650 kilometer die veel weg had van de Tesla Model S maar wel 40 procent goedkoper zou zijn. Thunder Power streeft er nu naar in eerste instantie 40.000 wagens per jaar in Europa te verkopen maar dat zou bij gebleken succes snel opgevoerd kunnen worden.

Chinese EV-bouwer wil naar België - Automobielmanagement.nl

Chinese EV-bouwer wil naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Thunder Power wil een fabriek neerzetten in Gosselies in Waals België. De investeringsmaatschappij voor Wallonië Sogepa heeft daartoe 150 miljoen euro steun toegezegd. Of Thunder Power daarmee daadwerkelijk voor onze Zuiderburen kiest is echter nog niet zeker.

Chinese EV-bouwer wil naar België

De Chinezen hebben wel al een apart dochterbedrijf opgericht, Thunder Power Belgium. Dat wil een industrieterrein ontwikkelen waar tot 2016 een grote fabriek van de fabrikant van bulldozers en wegenbouwmachines Caterpillar stond. Sogepa hoopt dat de komst van een Chinese autofabriek weer werk kan bieden voor de 2.300 man die destijds hun baan kwijt raakten.

Thunder Power kwam de laatste jaren opeens opduiken op de autotentoonstellingen in Europa. Zo toonde het in 2015 in Genève een elektrische conceptcar met een bereik van 650 kilometer die veel weg had van de Tesla Model S maar wel 40 procent goedkoper zou zijn. Thunder Power streeft er nu naar in eerste instantie 40.000 wagens per jaar in Europa te verkopen maar dat zou bij gebleken succes snel opgevoerd kunnen worden.