Komst Ronaldo zit werknemers Fiat niet lekker

De werknemers van Fiat in Turijn zijn woedend over de mogelijke transfer van Cristiano Ronaldo naar de plaatselijke voetbalclub Juventus.

Juventus, dat grotendeels in handen is van de familie Agnelli die ook oprichter/grootaandeelhouder van Fiat is, is bereid Ronaldo’s huidige werkgever Real Madrid 100 miljoen euro voor de voetballer over te maken terwijl de speler zelf kan rekenen op een salaris van 30 miljoen euro per jaar. Over vier jaar gezien zou dat de club en deels Fiat dus 220 miljoen euro kosten terwijl de werknemers al een jaar of tien geen cent loonsverhoging hebben ontvangen.

"Met het salaris van Ronaldo kunnen we elke werknemer van Fiat 200 euro per maand extra geven. We hebben de laatste jaren meer dan 10 procent inflatie gehad maar Fiat besteedt wel 126 miljoen aan sponsoring waarvan 26,5 miljoen voor de voetbalclub," zegt een woordvoerder van de arbeiders. Zij kijken vanuit hun schamele woningen ook met grote afgunst naar het herenhuis van 1000 vierkante meter dat Ronaldo wil huren in Turijn. Fiat denkt erover de ster na zijn overkomst ook als zogenaamde merkambassadeur in te zetten. Of hij daarvoor apart zal worden betaald, vertellen de annalen niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Komst Ronaldo zit werknemers Fiat niet lekker - Automobielmanagement.nl

Komst Ronaldo zit werknemers Fiat niet lekker

De werknemers van Fiat in Turijn zijn woedend over de mogelijke transfer van Cristiano Ronaldo naar de plaatselijke voetbalclub Juventus.

Juventus, dat grotendeels in handen is van de familie Agnelli die ook oprichter/grootaandeelhouder van Fiat is, is bereid Ronaldo’s huidige werkgever Real Madrid 100 miljoen euro voor de voetballer over te maken terwijl de speler zelf kan rekenen op een salaris van 30 miljoen euro per jaar. Over vier jaar gezien zou dat de club en deels Fiat dus 220 miljoen euro kosten terwijl de werknemers al een jaar of tien geen cent loonsverhoging hebben ontvangen.

"Met het salaris van Ronaldo kunnen we elke werknemer van Fiat 200 euro per maand extra geven. We hebben de laatste jaren meer dan 10 procent inflatie gehad maar Fiat besteedt wel 126 miljoen aan sponsoring waarvan 26,5 miljoen voor de voetbalclub," zegt een woordvoerder van de arbeiders. Zij kijken vanuit hun schamele woningen ook met grote afgunst naar het herenhuis van 1000 vierkante meter dat Ronaldo wil huren in Turijn. Fiat denkt erover de ster na zijn overkomst ook als zogenaamde merkambassadeur in te zetten. Of hij daarvoor apart zal worden betaald, vertellen de annalen niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding