De Duitse fabrikant speelt daarmee in op de toenemende tendens onder jongeren om niet meer zelf een auto te bezitten maar gebruik te maken van deelauto’s. Het platform moet volgend jaar in Duitsland zelf worden gelanceerd om vervolgens uitgebreid te worden naar grote steden elders in Europa en Noord-Amerika. Vanaf 2020 moet ook Azië door WE worden bediend.

Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann: "We zijn er van overtuigd dat er nog potentieel zit in de markt voor autodelen. Daarom betreden we deze markt met een holistisch ‘single source’ concept dat alle mobiliteitsvragen dekt, van korte trips die maar een paar minuten duren tot een lange vakantietocht. De auto-on-demand vloot zal uitsluitend bestaan uit elektrische auto’s waardoor we zorgen voor zero-emissie, duurzame mobiliteit."

Het platform zal daarnaast ook toegang bieden tot andere vormen van vervoer zoals elektrische scooters of zelfs cityskates. Bij andere autodeel-projecten worden overigens al elektrische Volkswagens gebruikt. Zo rijden er meer dan 300 e-Golfs rond voor Zipcar in Londen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding