Hoe langer je te laat bent, hoe meer ‘strafpunten’ je krijgt van je manager. Zo wordt iemand die al langer voor Tesla werkt maar negen keer tot vijf minuten te laat kwam ontslagen maar krijgt een werknemer die een uur later op z’n werk verschijnt maar vijf ‘herkansingen’ voordat het einde oefening betekent. Het aantal toegelaten overtredingen ligt voor nieuwkomers ook nog eens aanzienlijk lager. Bovendien kunnen managers van hun personeel nog dezelfde dag eisen dat ze overuren draaien als dat vanwege ‘kritische business eisen’ noodzakelijk wordt geacht.

Die verscherpingen van het personeelsbeleid acht Tesla nodig in een uiterste poging om de productie van Model 3 op te voeren en zo aan de voorspellingen van CEO Elon Musk te voldoen. "De herziening van de arbeidsvoorwaarden is bijna twee maanden in de maak geweest en lijkt precies op wat andere werkgevers doen. We waarderen het harde werk van ons productiepersoneel en nemen het beleid op dat gebied regelmatig onder de loep," aldus Tesla in een verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding