Britse melkboer komt met een Streetscooter

De Britse melkboer, die ’s ochtends rond een uur of vier een paar flesjes melk op de stoep zet, komt voortaan met een Streetscooter.

Britse melkboer komt met een Streetscooter

Milk & More, het bedrijf achter de ‘milkman’, heeft 200 van die elektrische voertuigen gekocht van fabrikant Deutsche Post. Volgens het zuivelbedrijf wordt daarmee tot 90 procent op de operationele kosten bespaard. Elk wagentje kan in alle rust 860 pints melk per keer naar de klanten brengen. De voertuigen komen wel naar Groot-Brittannië met een links stuur zodat de melkboer steeds aan de stoepkant uit kan stappen.

Vrijwel tegelijkertijd heeft energiebedrijf Innogy nog eens 300 Streetscooters bij het Duitse postbedrijf besteld. Die autootjes worden speciaal aan de wensen en behoeften van het energiebedrijf aangepast, zoals ook met veel andere Streetscooters gebeurt. Deutsche Post zelf heeft al meer dan 5.500 elektrische voertuigen in gebruik, onder meer bij haar pakjesdochter DHL.

Britse melkboer komt met een Streetscooter - Automobielmanagement.nl

Britse melkboer komt met een Streetscooter

De Britse melkboer, die ’s ochtends rond een uur of vier een paar flesjes melk op de stoep zet, komt voortaan met een Streetscooter.

Britse melkboer komt met een Streetscooter

Milk & More, het bedrijf achter de ‘milkman’, heeft 200 van die elektrische voertuigen gekocht van fabrikant Deutsche Post. Volgens het zuivelbedrijf wordt daarmee tot 90 procent op de operationele kosten bespaard. Elk wagentje kan in alle rust 860 pints melk per keer naar de klanten brengen. De voertuigen komen wel naar Groot-Brittannië met een links stuur zodat de melkboer steeds aan de stoepkant uit kan stappen.

Vrijwel tegelijkertijd heeft energiebedrijf Innogy nog eens 300 Streetscooters bij het Duitse postbedrijf besteld. Die autootjes worden speciaal aan de wensen en behoeften van het energiebedrijf aangepast, zoals ook met veel andere Streetscooters gebeurt. Deutsche Post zelf heeft al meer dan 5.500 elektrische voertuigen in gebruik, onder meer bij haar pakjesdochter DHL.