Duitse Tesla-bezitter moet milieupremie terugstorten

Enkele honderden bezitters van een Tesla Model S in Duitsland moeten de milieupremie van 4.000 euro die ze hebben ontvangen omdat ze een elektrische auto kochten terugstorten.

Volgens het economische controlebureau Bundesamtes für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle Bafa is hun auto uiteindelijk toch te duur gebleken om voor de premie in aanmerking te komen. Tesla heeft nu aangeboden het bedrag zelf terug te storten om haar klanten tevreden te houden.

De terugvordering betreft Tesla Model S’en die voor 6 maart dit jaar zijn afgeleverd. Dat betreft in Duitsland dan 800 bezitters die de premie al hebben ontvangen. Daarnaast zijn er nog eens 250 Tesla-rijders die nog op een beslissing wachten maar de premie nu ook niet zullen krijgen. Het Bafa richt zich vooral op de luxere uitvoering van de Model S die boven de grens van netto 60.000 euro aanschafwaarde uit zou komen. Tesla heeft wel een goedkopere standaarduitvoering beloofd maar die is volgens de Duitse autoriteiten nooit verschenen. Bafa voert al maanden een felle discussie met Tesla maar heeft nu uiteindelijk de knoop doorgehakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse Tesla-bezitter moet milieupremie terugstorten - Automobielmanagement.nl

Duitse Tesla-bezitter moet milieupremie terugstorten

Enkele honderden bezitters van een Tesla Model S in Duitsland moeten de milieupremie van 4.000 euro die ze hebben ontvangen omdat ze een elektrische auto kochten terugstorten.

Volgens het economische controlebureau Bundesamtes für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle Bafa is hun auto uiteindelijk toch te duur gebleken om voor de premie in aanmerking te komen. Tesla heeft nu aangeboden het bedrag zelf terug te storten om haar klanten tevreden te houden.

De terugvordering betreft Tesla Model S’en die voor 6 maart dit jaar zijn afgeleverd. Dat betreft in Duitsland dan 800 bezitters die de premie al hebben ontvangen. Daarnaast zijn er nog eens 250 Tesla-rijders die nog op een beslissing wachten maar de premie nu ook niet zullen krijgen. Het Bafa richt zich vooral op de luxere uitvoering van de Model S die boven de grens van netto 60.000 euro aanschafwaarde uit zou komen. Tesla heeft wel een goedkopere standaarduitvoering beloofd maar die is volgens de Duitse autoriteiten nooit verschenen. Bafa voert al maanden een felle discussie met Tesla maar heeft nu uiteindelijk de knoop doorgehakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding