Dat heeft Europees commissaris voor consumentenzaken Vera Jourová bevestigd in een update over het sjoemelschandaal. De commissaris zegt ook teleurgesteld te zijn dat VW weliswaar de auto’s repareert maar geen garantie geeft voor het geval zich na die ingreep problemen voordoen. VW heeft inmiddels 80 procent van de 8,5 miljoen in Europa rondrijdende auto’s met sjoemelsoftware teruggeroepen en hersteld. De overige worden uiterlijk voor 2020 geregeld.

"Maar daar blijft het bij," aldus Jourová. "VW maakt het in 2016 gevraagde actieplan om alle auto’s gratis te repareren waar. Volkswagen geeft echter geen garantie dat de update van de teruggehaalde dieselauto’s geen invloed op de prestaties van de wagens heeft". Overigens lopen er in verschillende landen, waaronder België, nog altijd wel rechtszaken om toch een schaderegeling voor de getroffen autobezitters te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding