Tesla wil geld terug van toeleveranciers

Tesla heeft haar toeleveranciers gevraagd een deel van de al betaalde facturen weer terug te storten om de financiële noden te verlichten. Het gaat daarbij zelfs om rekeningen die al sinds 2016 zijn verstuurd. Toeleveranciers die gehoor geven aan de oproep kunnen in aanmerking komen voor een korting op auto’s van Tesla.

Tesla ontslaat nog eens 3.150 man

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van interne bronnen bij de autofabrikant. Tesla vroeg eerder al aan mensen die een Model 3 hebben besteld naast de aanbetaling van 1.000 dollar nog eens 2.500 dollar over te maken. De geldnood is echter kennelijk zo hoog dat nu ook een ongebruikelijk beroep wordt gedaan op de toeleveranciers. Hen wordt gevraagd ‘met het oog op de continuïteit van Tesla en voor het behoud van een lange termijn relatie een zinvol bedrag terug te storten van al eerder betaalde facturen.’ De memo waarin dat staat zou verstuurd zijn door de manager die verantwoordelijk is voor de logistiek van de fabrikant. Tesla weigert tot nu toe commentaar te geven op de berichten.

Tesla wil geld terug van toeleveranciers - Automobielmanagement.nl

Tesla wil geld terug van toeleveranciers

Tesla heeft haar toeleveranciers gevraagd een deel van de al betaalde facturen weer terug te storten om de financiële noden te verlichten. Het gaat daarbij zelfs om rekeningen die al sinds 2016 zijn verstuurd. Toeleveranciers die gehoor geven aan de oproep kunnen in aanmerking komen voor een korting op auto’s van Tesla.

Tesla ontslaat nog eens 3.150 man

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van interne bronnen bij de autofabrikant. Tesla vroeg eerder al aan mensen die een Model 3 hebben besteld naast de aanbetaling van 1.000 dollar nog eens 2.500 dollar over te maken. De geldnood is echter kennelijk zo hoog dat nu ook een ongebruikelijk beroep wordt gedaan op de toeleveranciers. Hen wordt gevraagd ‘met het oog op de continuïteit van Tesla en voor het behoud van een lange termijn relatie een zinvol bedrag terug te storten van al eerder betaalde facturen.’ De memo waarin dat staat zou verstuurd zijn door de manager die verantwoordelijk is voor de logistiek van de fabrikant. Tesla weigert tot nu toe commentaar te geven op de berichten.