General Motors wordt pessimistisch

General Motors heeft de verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bijgesteld na minder goede resultaten in het tweede kwartaal. CEO Mary Barry spreekt van ‘belangrijke tegenwind door hogere grondstoffenkosten en valuta-devaluaties in Zuid-Amerika.’

General Motors wordt pessimistisch

General Motors blijft de business ‘op een gedisciplineerde manier managen in een meer uitdagende omgeving.’ Het tegenvallende nieuws werd op Wall Street afgestraft met een flinke koersdaling.

GM zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 0,6 procent dalen naar 36,8 miljard dollar. De aangepaste winst liep met 13 procent terug naar 3,2 miljard dollar. Die cijfers zijn van de ‘doorlopende activiteiten’ dus zonder rekening te houden met Opel/Vauxhall. In Noord-Amerika daalde die aangepaste winst van 3,5 naar 2,7 miljard dollar terwijl internationaal nog maar 0,1 miljard dollar aan winst overbleef vergeleken met 0,3 miljard een jaar geleden. De dochteronderneming voor autonoom rijden Cruise leed 0,2 miljard verlies terwijl de financiële tak als enige de winst wist op te voeren van 0,4 naar 0,5 miljard dollar.

In de VS wist GM de verkopen wel met 4,6 procent op te voeren naar 758.000 eenheden. De koploper op de Amerikaanse markt kon haar marktaandeel ook verder opvoeren, vooral dankzij het succes van pick-up’s en grote SUV’s. Door het duurder worden van staal, aluminium en andere grondstoffen weerspiegelden die hogere verkopen zich echter niet in de winstcijfers. China is met 858.000 eenheden nog een belangrijker markt. Daar kwam de afzet over het eerste halfjaar gezien 4,4 procent hoger uit waarbij General Motors geen kwartaalcijfer vermeldt.

General Motors wordt pessimistisch - Automobielmanagement.nl

General Motors wordt pessimistisch

General Motors heeft de verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bijgesteld na minder goede resultaten in het tweede kwartaal. CEO Mary Barry spreekt van ‘belangrijke tegenwind door hogere grondstoffenkosten en valuta-devaluaties in Zuid-Amerika.’

General Motors wordt pessimistisch

General Motors blijft de business ‘op een gedisciplineerde manier managen in een meer uitdagende omgeving.’ Het tegenvallende nieuws werd op Wall Street afgestraft met een flinke koersdaling.

GM zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 0,6 procent dalen naar 36,8 miljard dollar. De aangepaste winst liep met 13 procent terug naar 3,2 miljard dollar. Die cijfers zijn van de ‘doorlopende activiteiten’ dus zonder rekening te houden met Opel/Vauxhall. In Noord-Amerika daalde die aangepaste winst van 3,5 naar 2,7 miljard dollar terwijl internationaal nog maar 0,1 miljard dollar aan winst overbleef vergeleken met 0,3 miljard een jaar geleden. De dochteronderneming voor autonoom rijden Cruise leed 0,2 miljard verlies terwijl de financiële tak als enige de winst wist op te voeren van 0,4 naar 0,5 miljard dollar.

In de VS wist GM de verkopen wel met 4,6 procent op te voeren naar 758.000 eenheden. De koploper op de Amerikaanse markt kon haar marktaandeel ook verder opvoeren, vooral dankzij het succes van pick-up’s en grote SUV’s. Door het duurder worden van staal, aluminium en andere grondstoffen weerspiegelden die hogere verkopen zich echter niet in de winstcijfers. China is met 858.000 eenheden nog een belangrijker markt. Daar kwam de afzet over het eerste halfjaar gezien 4,4 procent hoger uit waarbij General Motors geen kwartaalcijfer vermeldt.