In Europa ging de winst met 5,7 procent omhoog naar 63,6 miljoen dollar ondanks een stabilisatie van de verkopen op rond 42.000 voertuigen. In de VS werd met 518.000 auto’s bijna acht procent meer verkocht, mede dankzij het feit dat Honda op tijd nieuwe modellen wist te lanceren.

Ondanks die mooie cijfers heeft Honda de verwachting voor de totale afzet over het hele boekjaar tot eind maart 2019 iets teruggedraaid naar 3,7 miljoen auto’s. Dat zou dan een groei vertegenwoordigen van 1,5 procent terwijl eerder nog op vier procent werd gemikt. Dat pessimisme komt voort uit het feit dat een grote fabriek in Mexico stilgelegd moest worden vanwege ernstige overstromingen. Honda verwacht dat het assemblagebedrijf in Celaya op zijn vroegst midden november weer zal gaan draaien. Bovendien komt de winst over het boekjaar lager uit dan in de voorafgaande periode door tegenvallende wisselkoersen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding