Die pessimistisch opgevatte uitspraak van de nieuwe topman Louis Camilleri, voormalig CEO van sigarettenfabrikant Philip Morris maar ook commissaris bij Ferrari, leidde er toe dat de koers van het Italiaanse sportwagenmerk een flinke deuk opliep. De nieuwe CEO noemde de toelichting op de cijfers zo kort na het overlijden van Marchionne ook nog ‘moeilijk en emotioneel’.

Ferrari kan desalniettemin terugzien op een uitstekend kwartaal. De winst (Ebitda) kwam met 290 miljoen euro zeven procent hoger uit. De omzet was met 906 miljoen euro weliswaar 1,6 procent lager maar als negatieve wisselkoersveranderingen er uit worden gehouden dan komt een omzetgroei van 1,4 procent uit de bus.

Camilleri zwaaide alle lof toe aan zijn voorganger die Ferrari ook uit de FCA-groep heeft losgeweekt en verzelfstandigd. Hij onderstreepte echter dat hij een eigen koers zal varen. "Iedereen is anders. Sergio en ik hadden dezelfde ambities voor Ferrari. Ik heb een andere stijl, dat is normaal. Ik denk dat mijn prestaties als CEO voor zichzelf spreken als het gaat om het leiden van complexe en sterk gereguleerde ondernemingen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding