Musk wil Tesla van de beurs halen

Elon Musk wil Tesla weer ‘private’ maken, met andere woorden van de beurs af halen.

Musk wil Tesla van de beurs halen

Een tweet met dat bericht leidde tot een plotselinge stijging van de koers van Tesla op Wall Street. Het beursbestuur besloot daarop de notering te schorsen totdat de autofabrikant met een verklaring naar buiten zou komen. Het bericht komt op dezelfde dag dat bekend werd dat het overheidsfonds van Saoedi-Arabië voor 1,7 tot 2,9 miljard dollar een belang van drie tot vijf procent in Tesla heeft opgebouwd.
Musk stelt dat Tesla door de notering onderhevig is aan hevige schommelingen van de koers ‘die een grote afleiding vormen voor iedereen die werkt bij Tesla en ook aandeelhouder is.’ Bovendien staat ook Tesla voortdurend onder druk om snel goed te presteren omdat elk kwartaal weer een openbare uitleg aan de beurs wordt verwacht.

Musk, die zelf rond 20 procent van de aandelen bezit, zegt zijn plan uit te willen voeren als de koers van Tesla op 420 dollar komt. Dat zou dan een prijskaartje van 70 miljard dollar aan de autobouwer hangen. Volgens Musk heeft hij de financiën voor een dergelijke transactie al voor elkaar. Na de tweet steeg de koers aanvankelijk naar een beurswaarde van 60 miljard dollar, voorlopig nog 10 miljard te weinig dus. Tesla kwam in 2010 naar de beurs met een uitgifteprijs van 17 dollar zodat de notering de aandeelhouders waaronder Musk in ieder geval geen windeieren heeft gelegd.

Musk wil Tesla van de beurs halen - Automobielmanagement.nl

Musk wil Tesla van de beurs halen

Elon Musk wil Tesla weer ‘private’ maken, met andere woorden van de beurs af halen.

Musk wil Tesla van de beurs halen

Een tweet met dat bericht leidde tot een plotselinge stijging van de koers van Tesla op Wall Street. Het beursbestuur besloot daarop de notering te schorsen totdat de autofabrikant met een verklaring naar buiten zou komen. Het bericht komt op dezelfde dag dat bekend werd dat het overheidsfonds van Saoedi-Arabië voor 1,7 tot 2,9 miljard dollar een belang van drie tot vijf procent in Tesla heeft opgebouwd.
Musk stelt dat Tesla door de notering onderhevig is aan hevige schommelingen van de koers ‘die een grote afleiding vormen voor iedereen die werkt bij Tesla en ook aandeelhouder is.’ Bovendien staat ook Tesla voortdurend onder druk om snel goed te presteren omdat elk kwartaal weer een openbare uitleg aan de beurs wordt verwacht.

Musk, die zelf rond 20 procent van de aandelen bezit, zegt zijn plan uit te willen voeren als de koers van Tesla op 420 dollar komt. Dat zou dan een prijskaartje van 70 miljard dollar aan de autobouwer hangen. Volgens Musk heeft hij de financiën voor een dergelijke transactie al voor elkaar. Na de tweet steeg de koers aanvankelijk naar een beurswaarde van 60 miljard dollar, voorlopig nog 10 miljard te weinig dus. Tesla kwam in 2010 naar de beurs met een uitgifteprijs van 17 dollar zodat de notering de aandeelhouders waaronder Musk in ieder geval geen windeieren heeft gelegd.