Een aantal van die ‘board members’ hebben er ook enkele bijeenkomsten met Musk aan gewijd, aldus een verklaring van het bedrijf. Géén van de bestuurders heeft het plan echter tot nu toe openlijk gesteund. "Wij nemen de geschikte stappen om de voorstellen te bestuderen."

Dat leidt tot de conclusie dat Musks plotselinge tweet van dinsdagavond dus geen opwelling was maar wel degelijk deel uitmaakte van een in ieder geval bij hem bestaand plan. Musk stelt dat hij de benodigde 70 miljard dollar aan financiering ook al bij elkaar gescharreld heeft. Zijn tweet en de gevolgen die dat had voor de beurskoers worden nu wel officieel onderzocht door de Amerikaanse beursautoriteit, de SEC. Direct na de mededeling werd de beurshandel in Tesla ook anderhalf uur opgeschort. Als Musk’s ‘twitter actie’ tot niets zou leiden, dan dreigt hij ook nog eens boze aandeelhouders voor de voeten te krijgen met verzoeken om schadevergoeding.