Seat verkoopt ruim een derde meer auto’s

Seat heeft in juli 52.700 nieuwe auto’s weten te verkopen, dat is 36 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee is het uit 2001 stammende maandrecord gebroken. Over de eerste zeven maanden van 2017 staat de teller bij Seat daarmee op 342.700 auto’s, dat is bijna 60.000 stuks ofwel 20 procent meer dan vorig jaar in die periode.

seat arona

Op de meeste belangrijke markten zoals Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Portugal verkocht Seat de afgelopen maand ruim 20 procent meer auto’s dan in juli 2017. Bij de Britten kon Seat de afzet zelfs opvoeren met 23 procent terwijl de Britse automarkt als geheel nog altijd een dalende lijn vertoont. Ook in ons land deed het merk het goed met een groei van bijna 27 procent over de afgelopen maand. Thuisland Spanje blijft met 72.900 verkochte auto’s echter wel de belangrijkste afzetmarkt. Elders in de wereld doet Seat het de laatste tijd ook goed in Noord-Afrikaanse landen als Algerije.

Het succes is vooral te danken aan de SUV-modellen Ateca en Arona die nu bij de Spaanse fabrikant goed zijn voor één op de drie nieuwe auto’s. "Dat cijfer zal de komende maanden alleen maar hoger worden", denkt vice-president marketing en sales Wayne Griffiths die Seat verder ‘één van de snelst groeiende volume-merken in Europa noemt.’ Door de goede gang van zaken kon Seat de operationele winst in de eerste jaarhelft opvoeren met bijna 63 procent naar 212 miljoen euro.

Reacties

Wil je een Ateca dan is het wel heeeeel lang wachten.

Geplaatst door: Jelle op
Seat verkoopt ruim een derde meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Seat verkoopt ruim een derde meer auto’s

Seat heeft in juli 52.700 nieuwe auto’s weten te verkopen, dat is 36 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee is het uit 2001 stammende maandrecord gebroken. Over de eerste zeven maanden van 2017 staat de teller bij Seat daarmee op 342.700 auto’s, dat is bijna 60.000 stuks ofwel 20 procent meer dan vorig jaar in die periode.

seat arona

Op de meeste belangrijke markten zoals Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Portugal verkocht Seat de afgelopen maand ruim 20 procent meer auto’s dan in juli 2017. Bij de Britten kon Seat de afzet zelfs opvoeren met 23 procent terwijl de Britse automarkt als geheel nog altijd een dalende lijn vertoont. Ook in ons land deed het merk het goed met een groei van bijna 27 procent over de afgelopen maand. Thuisland Spanje blijft met 72.900 verkochte auto’s echter wel de belangrijkste afzetmarkt. Elders in de wereld doet Seat het de laatste tijd ook goed in Noord-Afrikaanse landen als Algerije.

Het succes is vooral te danken aan de SUV-modellen Ateca en Arona die nu bij de Spaanse fabrikant goed zijn voor één op de drie nieuwe auto’s. "Dat cijfer zal de komende maanden alleen maar hoger worden", denkt vice-president marketing en sales Wayne Griffiths die Seat verder ‘één van de snelst groeiende volume-merken in Europa noemt.’ Door de goede gang van zaken kon Seat de operationele winst in de eerste jaarhelft opvoeren met bijna 63 procent naar 212 miljoen euro.

Reacties

Wil je een Ateca dan is het wel heeeeel lang wachten.

Geplaatst door: Jelle op