Tesla gaat ‘private’ optie bestuderen

De Raad van Bestuur van Tesla heeft drie van haar leden benoemd tot speciale commissie om de ideeën van CEO Elon Musk om de onderneming van de beurs te halen – ‘going private’ – verder te onderzoeken.

elon musk

De commissie heeft tot nu toe echter nog geen formele plannen van Musk ontvangen en heeft zich ook nog geen mening gevormd over de vraag of het privaatgaan aanbevelenswaardig zou zijn. Het drietal heeft wel de volledige bevoegdheid gekregen om alles te doen of te laten wat rond deze zogenaamde Going Private Transaction op haar weg zou komen.

Dat staat in een verklaring van Tesla naar aanleiding van de onverwachte tweet van de CEO waarin hij zijn idee openbaar maakte. Musk zelf stelde daarbij dat de financiering van de vereiste 70 miljard dollar rond was. Inmiddels is echter gebleken dat hij daarover wel heeft gesproken met het Saoedi-Arabische investeringsfonds

PFI maar dat die financieringsinstelling tot nu toe geen enkele toezegging hebben gedaan.

PFI heeft vlak voor Musks opwelling wel een miljardenbelang in Tesla genomen maar doet verder geen mededelingen over eventuele verdere plannen met het autobedrijf. Musk stelt wel dat hij ook met twee grote zakenbanken in gesprek is om een eventuele ‘privatisering’ te begeleiden.

Tesla gaat ‘private’ optie bestuderen - Automobielmanagement.nl

Tesla gaat ‘private’ optie bestuderen

De Raad van Bestuur van Tesla heeft drie van haar leden benoemd tot speciale commissie om de ideeën van CEO Elon Musk om de onderneming van de beurs te halen – ‘going private’ – verder te onderzoeken.

elon musk

De commissie heeft tot nu toe echter nog geen formele plannen van Musk ontvangen en heeft zich ook nog geen mening gevormd over de vraag of het privaatgaan aanbevelenswaardig zou zijn. Het drietal heeft wel de volledige bevoegdheid gekregen om alles te doen of te laten wat rond deze zogenaamde Going Private Transaction op haar weg zou komen.

Dat staat in een verklaring van Tesla naar aanleiding van de onverwachte tweet van de CEO waarin hij zijn idee openbaar maakte. Musk zelf stelde daarbij dat de financiering van de vereiste 70 miljard dollar rond was. Inmiddels is echter gebleken dat hij daarover wel heeft gesproken met het Saoedi-Arabische investeringsfonds

PFI maar dat die financieringsinstelling tot nu toe geen enkele toezegging hebben gedaan.

PFI heeft vlak voor Musks opwelling wel een miljardenbelang in Tesla genomen maar doet verder geen mededelingen over eventuele verdere plannen met het autobedrijf. Musk stelt wel dat hij ook met twee grote zakenbanken in gesprek is om een eventuele ‘privatisering’ te begeleiden.