BMW wil positie in China verder versterken

BMW overweegt ernstig om haar belang in het Chinese BMW Brilliance Automotive te verhogen van de huidige 50 naar 75 procent. Dat is over anderhalf jaar mogelijk als in China de limieten op de buitenlandse eigendom van autobedrijven worden afgeschaft.

bmw in china

"Het is duidelijk een belangrijke discussie voor ons maar deze moet wel zorgvuldig plaatsvinden," heeft directeur overheidszaken Thomas Becker van BMW in Xinhua verklaard.

De aangekondigde maatregel maakt het voor buitenlandse autofabrikanten veel flexibeler om samen te werken met Chinese collega’s.

BMW heeft eerder aangekondigd dat de capaciteit in twee fabrieken die het samen met Brilliance Automotive Group bezit volgend jaar wordt opgevoerd naar in totaal 520.000 auto’s per jaar. In de eerste zeven maanden van dit jaar verkochten BMW en Mini samen in China 346.493 auto’s, dat is nagenoeg 35 procent van de hele afzet van de Duitse groep.

BMW wil positie in China verder versterken - Automobielmanagement.nl

BMW wil positie in China verder versterken

BMW overweegt ernstig om haar belang in het Chinese BMW Brilliance Automotive te verhogen van de huidige 50 naar 75 procent. Dat is over anderhalf jaar mogelijk als in China de limieten op de buitenlandse eigendom van autobedrijven worden afgeschaft.

bmw in china

"Het is duidelijk een belangrijke discussie voor ons maar deze moet wel zorgvuldig plaatsvinden," heeft directeur overheidszaken Thomas Becker van BMW in Xinhua verklaard.

De aangekondigde maatregel maakt het voor buitenlandse autofabrikanten veel flexibeler om samen te werken met Chinese collega’s.

BMW heeft eerder aangekondigd dat de capaciteit in twee fabrieken die het samen met Brilliance Automotive Group bezit volgend jaar wordt opgevoerd naar in totaal 520.000 auto’s per jaar. In de eerste zeven maanden van dit jaar verkochten BMW en Mini samen in China 346.493 auto’s, dat is nagenoeg 35 procent van de hele afzet van de Duitse groep.