Leveranciers Tesla maken zich zorgen

Leveranciers van Tesla beginnen zich zorgen te maken of de autofabrikant hun rekeningen nog wel kan betalen. Een onderzoek van een organisatie van toeleveranciers heeft aan het licht gebracht dat 18 van de ondervraagde 22 CEO’s van Tesla-leveranciers die klant nu zien als een financieel risico voor hun eigen onderneming, meldt The Wall Street Journal.

Tesla kwam eerder in het nieuws doordat het een groot aantal toeleveranciers om een soort korting achteraf op hun rekeningen had verzocht. Op die manier zouden ze mee kunnen blijven profiteren van de verdere groei van Tesla, was daarbij het argument. Bovendien betaalt Tesla de laatste tijd facturen steeds later, zonder enig overleg met de crediteur.

Het nieuws rond Tesla blijft negatief want nu blijkt het investeringsfonds van Saoedi-Arabië dat door Elon Musk steeds wordt opgevoerd als mogelijke financier voor een beursexit ook te praten over een financiële participatie in Lucid Motors. Dat bedrijf, waar onder meer een ex-manager van Tesla achter zit, wil luxe elektrische auto’s op de markt brengen en kan daarmee een concurrent worden voor Tesla. Lucid Motors heeft overigens, in tegenstelling tot Tesla, tot nu toe nog geen één model daadwerkelijk op de weg gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zo’n bericht over Tesla is toch te triest voor woorden. Na de heer Lopez (vorige eeuw) is het nu Musk die belangrijke toeleveranciers niet alleen tegen elkaar uit speelt, maar ook financieel uitkleed. Zo kan iedereen auto’s produceren. Verliezen maken, schulden laten oplopen en straks de toeleveranciers met de gebakken peren laten zitten. Iedereen in de branche ziet het gebeuren en vindt het uiteindelijk gewoon ‘logisch’. Natuurlijk verdient deze Tesla-baas ook wel lof, echter het zijn anderen die als het mis gaat de rekening betalen.

Geplaatst door: A. van Nierop op

Ignatio Lopez, ja die was berucht, hou op.

Geplaatst door: Bernard Roerink op
Leveranciers Tesla maken zich zorgen - Automobielmanagement.nl

Leveranciers Tesla maken zich zorgen

Leveranciers van Tesla beginnen zich zorgen te maken of de autofabrikant hun rekeningen nog wel kan betalen. Een onderzoek van een organisatie van toeleveranciers heeft aan het licht gebracht dat 18 van de ondervraagde 22 CEO’s van Tesla-leveranciers die klant nu zien als een financieel risico voor hun eigen onderneming, meldt The Wall Street Journal.

Tesla kwam eerder in het nieuws doordat het een groot aantal toeleveranciers om een soort korting achteraf op hun rekeningen had verzocht. Op die manier zouden ze mee kunnen blijven profiteren van de verdere groei van Tesla, was daarbij het argument. Bovendien betaalt Tesla de laatste tijd facturen steeds later, zonder enig overleg met de crediteur.

Het nieuws rond Tesla blijft negatief want nu blijkt het investeringsfonds van Saoedi-Arabië dat door Elon Musk steeds wordt opgevoerd als mogelijke financier voor een beursexit ook te praten over een financiële participatie in Lucid Motors. Dat bedrijf, waar onder meer een ex-manager van Tesla achter zit, wil luxe elektrische auto’s op de markt brengen en kan daarmee een concurrent worden voor Tesla. Lucid Motors heeft overigens, in tegenstelling tot Tesla, tot nu toe nog geen één model daadwerkelijk op de weg gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zo’n bericht over Tesla is toch te triest voor woorden. Na de heer Lopez (vorige eeuw) is het nu Musk die belangrijke toeleveranciers niet alleen tegen elkaar uit speelt, maar ook financieel uitkleed. Zo kan iedereen auto’s produceren. Verliezen maken, schulden laten oplopen en straks de toeleveranciers met de gebakken peren laten zitten. Iedereen in de branche ziet het gebeuren en vindt het uiteindelijk gewoon ‘logisch’. Natuurlijk verdient deze Tesla-baas ook wel lof, echter het zijn anderen die als het mis gaat de rekening betalen.

Geplaatst door: A. van Nierop op

Ignatio Lopez, ja die was berucht, hou op.

Geplaatst door: Bernard Roerink op