Tesla kwam eerder in het nieuws doordat het een groot aantal toeleveranciers om een soort korting achteraf op hun rekeningen had verzocht. Op die manier zouden ze mee kunnen blijven profiteren van de verdere groei van Tesla, was daarbij het argument. Bovendien betaalt Tesla de laatste tijd facturen steeds later, zonder enig overleg met de crediteur.

Het nieuws rond Tesla blijft negatief want nu blijkt het investeringsfonds van Saoedi-Arabië dat door Elon Musk steeds wordt opgevoerd als mogelijke financier voor een beursexit ook te praten over een financiële participatie in Lucid Motors. Dat bedrijf, waar onder meer een ex-manager van Tesla achter zit, wil luxe elektrische auto’s op de markt brengen en kan daarmee een concurrent worden voor Tesla. Lucid Motors heeft overigens, in tegenstelling tot Tesla, tot nu toe nog geen één model daadwerkelijk op de weg gebracht.