Nissan voert capaciteit in China op

Nissan gaat 900 miljoen dollar investeren om haar productiecapaciteit in China de komende vier jaar met 40 procent te verhogen. In Wuhan wordt samen met vaste partner Dongfeng Motors een nieuwe autofabriek gebouwd.

nissan kicks

Tegelijkertijd wordt ook de capaciteit bij twee bestaande vestigingen van Dongfeng opgevoerd. Nissan kijkt daarnaast ook nog naar andere opties om meer auto’s in China te bouwen.

Nissan hoopt daarmee tegen 2021 in China samen met Dongfeng Motors 2,1 miljoen voertuigen per jaar te kunnen bouwen. Vorig jaar verkocht de Japanse fabrikant rond de 1,5 miljoen auto’s aan Chinese klanten maar dat zouden er rond 2022 zeker 2,6 miljoen moeten worden.

Nissan hoopt daarmee de slechte gang van zaken in Noord-Amerika maar ook op de Europese markt te compenseren. Eerder al deelde ook Toyota mee de productie in haar Chinese fabrieken verder op te voeren.

Nissan voert capaciteit in China op - Automobielmanagement.nl

Nissan voert capaciteit in China op

Nissan gaat 900 miljoen dollar investeren om haar productiecapaciteit in China de komende vier jaar met 40 procent te verhogen. In Wuhan wordt samen met vaste partner Dongfeng Motors een nieuwe autofabriek gebouwd.

nissan kicks

Tegelijkertijd wordt ook de capaciteit bij twee bestaande vestigingen van Dongfeng opgevoerd. Nissan kijkt daarnaast ook nog naar andere opties om meer auto’s in China te bouwen.

Nissan hoopt daarmee tegen 2021 in China samen met Dongfeng Motors 2,1 miljoen voertuigen per jaar te kunnen bouwen. Vorig jaar verkocht de Japanse fabrikant rond de 1,5 miljoen auto’s aan Chinese klanten maar dat zouden er rond 2022 zeker 2,6 miljoen moeten worden.

Nissan hoopt daarmee de slechte gang van zaken in Noord-Amerika maar ook op de Europese markt te compenseren. Eerder al deelde ook Toyota mee de productie in haar Chinese fabrieken verder op te voeren.