"Hoewel de meerderheid van de aandeelhouders waar ik mee heb gesproken zeiden dat ze Tesla trouw zouden blijven als we ‘private’ zouden gaan, het algemene gevoel was toch kort en krachtig: doe het alsjeblieft niet," aldus Musk’s nieuwe bericht.

"We gaan nu weer vooruit en blijven ons richten op wat het belangrijkste is: producten bouwen waar mensen van houden en die een verschil maken voor de gemeenschappelijke toekomst van het leven op aarde. We hebben bewezen dat we mooie, duurzame producten kunnen maken, nu moeten we bewijzen dat we duurzaam winst kunnen maken. Met alle vooruitgang die we gemaakt hebben met Model 3 zijn we nu in de positie om dat te doen en dat is waar ik samen met het team alle aandacht op ga richten," aldus Musk.

Hij loopt nog wel het risico dat hij een hoge boete krijgt van de beurswaakhond SEC omdat zijn eerste tweet tot een plotselinge grote koersstijging leidde en latere berichten die koers juist weer omlaag duwden.