Britse autoproductie zakt verder in

In de autofabrieken in Groot-Brittannië zijn in juli 121.051 personenauto’s van de band gerold. Dat is ruim elf procent minder dan een jaar eerder. Het aantal voor de binnenlandse markt bestemde auto’s klapte met 35 procent in maar ook de productie voor de export daalde dit keer en wel met 4,5 procent.

lotus

Over de eerste zeven maanden van dit jaar kwamen er in totaal met 955.453 exemplaren 44.000 auto’s minder uit de Britse fabrieken, dat is een daling met ruim vier procent.

De Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT wijst er wel op dat juli 2017 juist een bijzonder productieve maand was. "De autosector merkt zonder twijfel de gevolgen van de onzekerheid op de binnenlandse markt. We moeten echter geen conclusies trekken uit de cijfers over één maand. Het grote plaatje is ingewikkelder en maandelijkse fluctuaties zijn onvermijdelijk doordat fabrikanten modellen wisselen, operationele veranderingen doorvoeren of het aanbod zo goed mogelijk proberen af te stemmen op de vraag," zegt directeur Mike Hawes.

Om de groei weer op te pakken, is er echter snel zekerheid nodig dat de handel met de Europese Unie ook na Brexit ongehinderd door kan gaan, benadrukt hij.

Britse autoproductie zakt verder in - Automobielmanagement.nl

Britse autoproductie zakt verder in

In de autofabrieken in Groot-Brittannië zijn in juli 121.051 personenauto’s van de band gerold. Dat is ruim elf procent minder dan een jaar eerder. Het aantal voor de binnenlandse markt bestemde auto’s klapte met 35 procent in maar ook de productie voor de export daalde dit keer en wel met 4,5 procent.

lotus

Over de eerste zeven maanden van dit jaar kwamen er in totaal met 955.453 exemplaren 44.000 auto’s minder uit de Britse fabrieken, dat is een daling met ruim vier procent.

De Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT wijst er wel op dat juli 2017 juist een bijzonder productieve maand was. "De autosector merkt zonder twijfel de gevolgen van de onzekerheid op de binnenlandse markt. We moeten echter geen conclusies trekken uit de cijfers over één maand. Het grote plaatje is ingewikkelder en maandelijkse fluctuaties zijn onvermijdelijk doordat fabrikanten modellen wisselen, operationele veranderingen doorvoeren of het aanbod zo goed mogelijk proberen af te stemmen op de vraag," zegt directeur Mike Hawes.

Om de groei weer op te pakken, is er echter snel zekerheid nodig dat de handel met de Europese Unie ook na Brexit ongehinderd door kan gaan, benadrukt hij.