Ford wil grote automodellen schrappen

Ford wil ook in Europa grote modellen als de Mondeo en de Galaxy uit het gamma halen en zich verder concentreren op SUV’s. Dat past in de plannen om de verlieslijdende Europese divisie te herstructureren, meldt de Britse The Times. Volgens de krant gaan de ingrepen in Europa wel vele duizenden banen kosten.

Ford wil grote automodellen schrappen

Ook in de Verenigde Staten wordt verder in het modellenpakket gesneden. Ford heeft daar het plan om de kleinere Focus Active in China te laten bouwen abrupt laten varen. De heffing van 25 procent op Chinese auto’s die president Donald Trump in heeft gevoerd in het kader van de handelsoorlog maken die auto’s te duur. Ford wil voorshands uit China komende Focus Activa’s wel blijven verkopen in Europa en in China zelf.

Ford heeft eerder gezegd zich vooral te concentreren op grotere modellen met een ‘Chinese’ Focus als uitzondering. Dat model zal in de VS nu helemaal niet meer verkocht worden. Dat besluit zal weinig tot geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, heeft directeur Amerika Kumar Galhotra voor de zekerheid laten weten. "Gezien de heffingen wordt de Focus veel te duur. We moeten de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk besteden," aldus Galhotra.

Ford wil grote automodellen schrappen - Automobielmanagement.nl

Ford wil grote automodellen schrappen

Ford wil ook in Europa grote modellen als de Mondeo en de Galaxy uit het gamma halen en zich verder concentreren op SUV’s. Dat past in de plannen om de verlieslijdende Europese divisie te herstructureren, meldt de Britse The Times. Volgens de krant gaan de ingrepen in Europa wel vele duizenden banen kosten.

Ford wil grote automodellen schrappen

Ook in de Verenigde Staten wordt verder in het modellenpakket gesneden. Ford heeft daar het plan om de kleinere Focus Active in China te laten bouwen abrupt laten varen. De heffing van 25 procent op Chinese auto’s die president Donald Trump in heeft gevoerd in het kader van de handelsoorlog maken die auto’s te duur. Ford wil voorshands uit China komende Focus Activa’s wel blijven verkopen in Europa en in China zelf.

Ford heeft eerder gezegd zich vooral te concentreren op grotere modellen met een ‘Chinese’ Focus als uitzondering. Dat model zal in de VS nu helemaal niet meer verkocht worden. Dat besluit zal weinig tot geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, heeft directeur Amerika Kumar Galhotra voor de zekerheid laten weten. "Gezien de heffingen wordt de Focus veel te duur. We moeten de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk besteden," aldus Galhotra.