Miljoenenbonus topvrouw BCA ‘buiten alle proporties’

Dat topvrouw Avril Palmer-Baunack (54) van het autoveilingbedrijf en eigenaar van ‘WeBuyAnyCar’ BCA 29 miljoen pond ofwel bijna 32,5 miljoen euro aan bonus opstrijkt, komt haar op een ware storm aan kritiek te staan.

Palmer kwam in 2014 als executive chairman, bestuursvoorzitter dus, naar BCA dat ook een grote vestiging heeft in Barneveld. Voor die tijd stond ze enige tijd aan de leiding van transportbedrijf Stobbart maar ze begon haar loopbaan als winkelbediende bij warenhuis Marks & Spencer.

Nadat ze BCA twee jaar geleden via een ingewikkelde constructie terug had geleid naar de beurs ontving ze eind 2017 een pakket aandelenopties. Doordat de koers van BCA op de beurs van Londen sindsdien sterk is gestegen, zou haar beloning dit jaar ruim boven de 30 miljoen euro uitkomen. Ook andere directieleden zouden delen in een pot die in totaal op 56 miljoen euro uitkomt.

Maar de bekende adviseur van grootaandeelhouders Glass Lewis noemt Palmer’s beloning aan de vooravond van de jaarvergadering ‘buiten alle proporties’. Het bureau heeft dan ook aangeraden tegen de bonus te stemmen. Overigens heeft BCA voorgesteld het salaris van Palmer ook nog eens met acht procent te verhogen naar omgerekend 590.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Miljoenenbonus topvrouw BCA ‘buiten alle proporties’ - Automobielmanagement.nl

Miljoenenbonus topvrouw BCA ‘buiten alle proporties’

Dat topvrouw Avril Palmer-Baunack (54) van het autoveilingbedrijf en eigenaar van ‘WeBuyAnyCar’ BCA 29 miljoen pond ofwel bijna 32,5 miljoen euro aan bonus opstrijkt, komt haar op een ware storm aan kritiek te staan.

Palmer kwam in 2014 als executive chairman, bestuursvoorzitter dus, naar BCA dat ook een grote vestiging heeft in Barneveld. Voor die tijd stond ze enige tijd aan de leiding van transportbedrijf Stobbart maar ze begon haar loopbaan als winkelbediende bij warenhuis Marks & Spencer.

Nadat ze BCA twee jaar geleden via een ingewikkelde constructie terug had geleid naar de beurs ontving ze eind 2017 een pakket aandelenopties. Doordat de koers van BCA op de beurs van Londen sindsdien sterk is gestegen, zou haar beloning dit jaar ruim boven de 30 miljoen euro uitkomen. Ook andere directieleden zouden delen in een pot die in totaal op 56 miljoen euro uitkomt.

Maar de bekende adviseur van grootaandeelhouders Glass Lewis noemt Palmer’s beloning aan de vooravond van de jaarvergadering ‘buiten alle proporties’. Het bureau heeft dan ook aangeraden tegen de bonus te stemmen. Overigens heeft BCA voorgesteld het salaris van Palmer ook nog eens met acht procent te verhogen naar omgerekend 590.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding