Die productie ligt ruim zeven procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Toyota bouwde wat minder auto’s in haar Japanse fabrieken maar kwam elders in de wereld een goede veertien procent hoger uit. Door die inhaalmanoeuvre staat Toyota met Hino en Daihatsu over de eerste zeven maanden nu op 6.132.969 nieuwe voertuigen, dat is vrijwel evenveel als een jaar eerder. Het merk Toyota alleen komt met 5.180.034 exemplaren nog altijd 1,3 procent lager uit.

Toyota zag de verkopen in Japan zelf in juli voor het eerst in acht maanden weer hoger uitkomen dan een jaar eerder. Voor het merk Toyota zelf kwam de groei daar uit op vijf procent. Verder nam ook de export van in Japan gebouwde auto’s weer toe, waarbij zowel Europa als de beide Amerika’s meer Toyota’s afnamen. Over de eerste zeven maanden van dit jaar kwam de totale export vanuit Japanse fabrieken daarmee tien procent hoger uit. De groep meldt daarbij ook dat er sinds mei vorig jaar geen Daihatsu’s meer naar buiten Japan gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding