Amazon bestelt 20.000 Mercedes bestelwagens

Amazon, de grootste internet-winkel ter wereld, heeft in één keer 20.000 Mercedes Sprinter bestelwagens besteld.

Amazon bestelt 20.000 Mercedes bestelwagens

De eerste is afgeleverd tijdens de opening van een nieuwe Sprinter-fabriek in North Charleston, South Carolina. Amazon is daarmee de grootste afnemer van de Sprinter in de wereld geworden. De internetgigant gaat de auto’s onder haar eigen merk op de weg brengen via zelfstandige transportondernemers.

Daimler heeft een half miljard dollar geïnvesteerd in de nieuwe fabriek. Het Duitse bedrijf heeft daartoe besloten vanwege de grote vraag naar haar bestelwagens in de Verenigde Staten. De fabriek staat naast een al sinds 2006 bestaand assemblagebedrijf voor Mercedes-bestelwagens. Daar werken nu in totaal ruim 900 mensen, een aantal dat in twee jaar tijd moet groeien naar 1.300. Daarnaast komen er bij toeleveranciers nog eens een 600-tal arbeidsplaatsen bij.

"De VS is momenteel al de op één na grootste markt voor de Sprinter. Met deze splinternieuwe state-of-the-art fabriek kunnen we onze klanten sneller en flexibeler bedienen. Daardoor kunnen we beter gebruik maken van het dynamische marktpotentieel en wordt North Charleston een spil in onze groeistrategie ‘Mercedes-Benz Vans goes global’," zegt directeur Volker Mornhinweg van de bestelwagentak van Daimler.

Amazon bestelt 20.000 Mercedes bestelwagens - Automobielmanagement.nl

Amazon bestelt 20.000 Mercedes bestelwagens

Amazon, de grootste internet-winkel ter wereld, heeft in één keer 20.000 Mercedes Sprinter bestelwagens besteld.

Amazon bestelt 20.000 Mercedes bestelwagens

De eerste is afgeleverd tijdens de opening van een nieuwe Sprinter-fabriek in North Charleston, South Carolina. Amazon is daarmee de grootste afnemer van de Sprinter in de wereld geworden. De internetgigant gaat de auto’s onder haar eigen merk op de weg brengen via zelfstandige transportondernemers.

Daimler heeft een half miljard dollar geïnvesteerd in de nieuwe fabriek. Het Duitse bedrijf heeft daartoe besloten vanwege de grote vraag naar haar bestelwagens in de Verenigde Staten. De fabriek staat naast een al sinds 2006 bestaand assemblagebedrijf voor Mercedes-bestelwagens. Daar werken nu in totaal ruim 900 mensen, een aantal dat in twee jaar tijd moet groeien naar 1.300. Daarnaast komen er bij toeleveranciers nog eens een 600-tal arbeidsplaatsen bij.

"De VS is momenteel al de op één na grootste markt voor de Sprinter. Met deze splinternieuwe state-of-the-art fabriek kunnen we onze klanten sneller en flexibeler bedienen. Daardoor kunnen we beter gebruik maken van het dynamische marktpotentieel en wordt North Charleston een spil in onze groeistrategie ‘Mercedes-Benz Vans goes global’," zegt directeur Volker Mornhinweg van de bestelwagentak van Daimler.