Opel schuift onderzoekscentrum naar Frans bedrijf

Opel gaat het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Rüsselsheim van de hand doen aan het Franse Segula Technologies.

Volgens Opel-eigenaar PSA kunnen daarmee 2.000 banen in Rüsselsheim behouden blijven. De technici daar zullen zich in de toekomst onder de hoede van Segula niet alleen bezig kunnen houden met auto’s maar ook met treinen, andere vervoermiddelen en energie, aldus PSA.

In Rüsselsheim werd voorheen gewerkt aan kleine en middelgrote auto’s, niet alleen voor Opel en haar Britse tak Vauxhall maar ook voor andere merken binnen de toenmalige eigenaar General Motors. Het centrum is sinds de overname door PSA echter de helft van haar werk kwijt geraakt. PSA zocht al langer een mogelijkheid om via een verkoop het werkterrein van de engineers uit te breiden en zo de werkgelegenheid te behouden. Segula Technologies wil de overkomende werknemers ook tot 2023 een baangarantie bieden. Het Franse bedrijf zal werk voor Opel uit blijven voeren maar het autobedrijf neemt verder geen belang in de onderzoekstak, heeft CEO Michael Lohscheller verklaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel schuift onderzoekscentrum naar Frans bedrijf - Automobielmanagement.nl

Opel schuift onderzoekscentrum naar Frans bedrijf

Opel gaat het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Rüsselsheim van de hand doen aan het Franse Segula Technologies.

Volgens Opel-eigenaar PSA kunnen daarmee 2.000 banen in Rüsselsheim behouden blijven. De technici daar zullen zich in de toekomst onder de hoede van Segula niet alleen bezig kunnen houden met auto’s maar ook met treinen, andere vervoermiddelen en energie, aldus PSA.

In Rüsselsheim werd voorheen gewerkt aan kleine en middelgrote auto’s, niet alleen voor Opel en haar Britse tak Vauxhall maar ook voor andere merken binnen de toenmalige eigenaar General Motors. Het centrum is sinds de overname door PSA echter de helft van haar werk kwijt geraakt. PSA zocht al langer een mogelijkheid om via een verkoop het werkterrein van de engineers uit te breiden en zo de werkgelegenheid te behouden. Segula Technologies wil de overkomende werknemers ook tot 2023 een baangarantie bieden. Het Franse bedrijf zal werk voor Opel uit blijven voeren maar het autobedrijf neemt verder geen belang in de onderzoekstak, heeft CEO Michael Lohscheller verklaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding