FCA investeert in testcircuit autonoom rijden

Fiat Chrysler Automobiles FCA gaat haar testcircuit Chelsea Proving Ground, Michigan, uitbreiden met een testbaan en bijbehorende faciliteiten voor het proefrijden met autonoom rijdende auto’s.

FCA investeert in testcircuit autonoom rijden

Het centrum, dat ruim 30 miljoen dollar heeft gekost, moet deze maand al in gebruik worden genomen. Behalve een testcircuit zelf, met tunnels, verschillende wegverlichtingen en op- en afritten, is er ook een apart gebied waar veiligheidsvoorzieningen uitgeprobeerd worden en een high-tech ‘command center’ van waaruit de auto’s in de gaten worden gehouden en indien nodig bijgestuurd. De voorzieningen zijn afgestemd op het in de praktijk testen van verschillende niveaus van autonoom rijden. "Dit splinternieuwe centrum stelt ons in staat om het vijfjarenplan dat we eerder dit jaar hebben onthuld met succes te realiseren," zegt CEO Mike Manley.

Chelsea Proving Grounds is al sinds 1954 in gebruik maar heeft sindsdien vele moderniseringen en uitbreidingen ondergaan. In het testcentrum werken alles bij elkaar 900 technici en ondersteunend personeel.

FCA investeert in testcircuit autonoom rijden - Automobielmanagement.nl

FCA investeert in testcircuit autonoom rijden

Fiat Chrysler Automobiles FCA gaat haar testcircuit Chelsea Proving Ground, Michigan, uitbreiden met een testbaan en bijbehorende faciliteiten voor het proefrijden met autonoom rijdende auto’s.

FCA investeert in testcircuit autonoom rijden

Het centrum, dat ruim 30 miljoen dollar heeft gekost, moet deze maand al in gebruik worden genomen. Behalve een testcircuit zelf, met tunnels, verschillende wegverlichtingen en op- en afritten, is er ook een apart gebied waar veiligheidsvoorzieningen uitgeprobeerd worden en een high-tech ‘command center’ van waaruit de auto’s in de gaten worden gehouden en indien nodig bijgestuurd. De voorzieningen zijn afgestemd op het in de praktijk testen van verschillende niveaus van autonoom rijden. "Dit splinternieuwe centrum stelt ons in staat om het vijfjarenplan dat we eerder dit jaar hebben onthuld met succes te realiseren," zegt CEO Mike Manley.

Chelsea Proving Grounds is al sinds 1954 in gebruik maar heeft sindsdien vele moderniseringen en uitbreidingen ondergaan. In het testcentrum werken alles bij elkaar 900 technici en ondersteunend personeel.