Garages Britse Halfords verbeteren marge

De garages en ‘car enhance’ centra van het Britse Halfords draaiden afgelopen boekjaar een brutomarge van 67,5 procent. Een jaar eerder was dat nog 65,1 procent.

Britse Halfords niet uit de problemen

De Halfords Groep als geheel – die niets te maken heeft met het gelijknamige Nederlandse bedrijf – draaide in dat boekjaar tot eind maart een omzet van 1,26 miljard euro, 3,7 procent meer dan een jaar eerder. De brutowinst (Ebitda) kwam uit op 122 miljoen euro, vrijwel evenveel als in het boekjaar 2016/17.

Van die omzet komt een goede 175 miljoen van de autocentres zelf. Daar kunnen automobilisten reparaties laten uitvoeren, de APK regelen maar ook in de winkels van Halfords gekochte accessoires en dergelijke laten installeren. In die winkels worden echter ook veel fietsen, fietsonderdelen en vrije tijdsartikelen verkocht. Hoeveel Halfords uiteindelijk omzet met de autobusiness is daardoor niet te bepalen. Het Britse bedrijf verwacht dat de automarkt in Groot-Brittannië ‘robuust’ zal blijven maar versnelt wel de investeringen in verbetering van de klantgerichtheid.

Garages Britse Halfords verbeteren marge - Automobielmanagement.nl

Garages Britse Halfords verbeteren marge

De garages en ‘car enhance’ centra van het Britse Halfords draaiden afgelopen boekjaar een brutomarge van 67,5 procent. Een jaar eerder was dat nog 65,1 procent.

Britse Halfords niet uit de problemen

De Halfords Groep als geheel – die niets te maken heeft met het gelijknamige Nederlandse bedrijf – draaide in dat boekjaar tot eind maart een omzet van 1,26 miljard euro, 3,7 procent meer dan een jaar eerder. De brutowinst (Ebitda) kwam uit op 122 miljoen euro, vrijwel evenveel als in het boekjaar 2016/17.

Van die omzet komt een goede 175 miljoen van de autocentres zelf. Daar kunnen automobilisten reparaties laten uitvoeren, de APK regelen maar ook in de winkels van Halfords gekochte accessoires en dergelijke laten installeren. In die winkels worden echter ook veel fietsen, fietsonderdelen en vrije tijdsartikelen verkocht. Hoeveel Halfords uiteindelijk omzet met de autobusiness is daardoor niet te bepalen. Het Britse bedrijf verwacht dat de automarkt in Groot-Brittannië ‘robuust’ zal blijven maar versnelt wel de investeringen in verbetering van de klantgerichtheid.