De kettingrokende Marchionne was daarvan al een jaar op de hoogte maar zou zelfs zijn naaste vertrouwelingen en het ziekenhuis waar hij onder behandeling was een schriftelijke geheimhoudingsverklaring hebben laten ondertekenen, meldt het Zwitserse managersblad Bilanz. Hij verzuimde ook de commissarissen van FCA te informeren.

Marchionne was de allesbepalende baas van Fiat Chrysler, zoals weer eens bleek uit het feit dat de koers van FCA met 15 procent daalde nadat hij wegens zijn ziekte opeens tot aftreden werd gedwongen. Daarom is de Italiaanse beurswaakhond aan het onderzoeken of FCA de beurs niet al veel eerder had moeten informeren over de ernstige ziekte van de CEO. Amerikaanse aandeelhouders denken dat in ieder geval al wel en overwegen een schadeclaim. "Hier dreigt dus een macaber spel na Marchionne’s dood," verwoordt Bilanz.