Beursgang Volvo voorlopig uitgesteld

Eigenaar Geely heeft de beursgang (IPO) van Volvo Cars voorlopig uitgesteld. Vooral door de steeds heviger handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is het beursklimaat ernstig verslechterd.

Geely vreest daarom dat het de geplande opbrengst niet zal kunnen halen. Bovendien bestaat het risico dat de ‘nieuwe’ aandeelhouders al snel met een dalende koers geconfronteerd worden. CEO Hakan Samuelsson stelt in de Financial Times: "We hebben meer stabiele marktomstandigheden nodig voor een notering. Die omstandigheden zijn op dit moment niet optimaal om een opgaande lijn voor investeerders te garanderen."

Op de agenda staat nu nog wel een IPO van Aston Martin. De directeur van die autofabrikant, Andy Palmer, deelde eerder mee dat hij op 20 september het prospectus voor de beursgang hoopt te publiceren. Tot nu toe is nog geen streep gehaald door die plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Beursgang Volvo voorlopig uitgesteld - Automobielmanagement.nl

Beursgang Volvo voorlopig uitgesteld

Eigenaar Geely heeft de beursgang (IPO) van Volvo Cars voorlopig uitgesteld. Vooral door de steeds heviger handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is het beursklimaat ernstig verslechterd.

Geely vreest daarom dat het de geplande opbrengst niet zal kunnen halen. Bovendien bestaat het risico dat de ‘nieuwe’ aandeelhouders al snel met een dalende koers geconfronteerd worden. CEO Hakan Samuelsson stelt in de Financial Times: "We hebben meer stabiele marktomstandigheden nodig voor een notering. Die omstandigheden zijn op dit moment niet optimaal om een opgaande lijn voor investeerders te garanderen."

Op de agenda staat nu nog wel een IPO van Aston Martin. De directeur van die autofabrikant, Andy Palmer, deelde eerder mee dat hij op 20 september het prospectus voor de beursgang hoopt te publiceren. Tot nu toe is nog geen streep gehaald door die plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding