Aardbeving legt fabrieken Toyota stil

De krachtige aardbeving die het Noord-Japanse Hokkaido vorige week trof heeft ook een aantal fabrieken van Toyota noodgedwongen stil gelegd. Door de aardbeving viel de belangrijkste electriciteitscentrale op Hokkaido uit terwijl ook de infrastructuur grote schade opliep.

De fabrieken van Toyota in de getroffen streek maken hoofdzakelijk motoronderdelen en versnellingsbakken. Omdat die niet geleverd worden, loopt ook de productie in een groot aantal assemblagebedrijven in heel Japan vertraging op. Enkele van die vestigingen zijn net als die in Hokkaido tijdelijk stil gelegd. Toyota hoopt de installaties in Hokkaido tussen vandaag, 11, en 13 september weer stapsgewijs op gang te brengen. Dat kan voorlopig nog niet op volle capaciteit omdat de overheid er bij het bedrijfsleven op heeft aangedrongen zo min mogelijk stroom te gebruiken. Wat de gevolgen zijn voor de productiecijfers van Toyota is nog niet in kaart gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aardbeving legt fabrieken Toyota stil - Automobielmanagement.nl

Aardbeving legt fabrieken Toyota stil

De krachtige aardbeving die het Noord-Japanse Hokkaido vorige week trof heeft ook een aantal fabrieken van Toyota noodgedwongen stil gelegd. Door de aardbeving viel de belangrijkste electriciteitscentrale op Hokkaido uit terwijl ook de infrastructuur grote schade opliep.

De fabrieken van Toyota in de getroffen streek maken hoofdzakelijk motoronderdelen en versnellingsbakken. Omdat die niet geleverd worden, loopt ook de productie in een groot aantal assemblagebedrijven in heel Japan vertraging op. Enkele van die vestigingen zijn net als die in Hokkaido tijdelijk stil gelegd. Toyota hoopt de installaties in Hokkaido tussen vandaag, 11, en 13 september weer stapsgewijs op gang te brengen. Dat kan voorlopig nog niet op volle capaciteit omdat de overheid er bij het bedrijfsleven op heeft aangedrongen zo min mogelijk stroom te gebruiken. Wat de gevolgen zijn voor de productiecijfers van Toyota is nog niet in kaart gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding