Voor JLR zelf ziet Speth nauwelijks een toekomst in Groot-Brittannië ‘als de snelwegen in en uit Dover een enorm parkeerterrein worden’. Met dat laatste refereert hij aan het feit dat er in Dover, verreweg de drukste veerhaven van Europa met dagelijks duizenden aankomende en vertrekkende vrachtwagens, bij zo’n harde Brexit weer grenscontroles moeten komen. Dat zal leiden tot onafzienbare files met alle vertragingen van dien. "Dat kan de just-in-time productie van auto’s ernstig in gevaar brengen en de sector als geheel zeker 70 miljoen euro per dag gaan kosten. Het is goedkoper om auto’s in Slovenië te bouwen," waarschuwde Speth. De JLR-directeur vindt dat er aan de heersende onzekerheid over Brexit snel een eind gemaakt moet worden: "We moeten als autobedrijven voortdurend allerlei besluiten nemen die niet meer teruggedraaid kunnen worden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding