BMW stopt in de VS met diesels

BMW stopt met de verkoop van dieselauto’s in de Verenigde Staten. Lopende modellen worden uit het aanbod weggehaald en nieuwe BMW’s met een dieselmotor zullen niet meer voor Amerikaanse klanten te koop zijn.

BMW stopt in de VS met diesels

Zo is het 2019-model van de 540d xDrive G30 niet in de VS te bestellen en daarom ook van de Amerikaanse versie van de BMW-site verwijderd. BMW heeft de verkopen van diesels in de VS sinds het dieselschandaal bij landgenoot Volkswagen fors zien inzakken ondanks het feit dat BMW nooit beschuldigd is van of betrapt is op sjoemelen.

Overigens is het wel zo dat diesel in de Verenigde Staten lang niet zo’n grote plaats inneemt als in Duitsland of andere Europese landen, in ieder geval voor de schandalen uitbraken.

BMW stopt in de VS met diesels - Automobielmanagement.nl

BMW stopt in de VS met diesels

BMW stopt met de verkoop van dieselauto’s in de Verenigde Staten. Lopende modellen worden uit het aanbod weggehaald en nieuwe BMW’s met een dieselmotor zullen niet meer voor Amerikaanse klanten te koop zijn.

BMW stopt in de VS met diesels

Zo is het 2019-model van de 540d xDrive G30 niet in de VS te bestellen en daarom ook van de Amerikaanse versie van de BMW-site verwijderd. BMW heeft de verkopen van diesels in de VS sinds het dieselschandaal bij landgenoot Volkswagen fors zien inzakken ondanks het feit dat BMW nooit beschuldigd is van of betrapt is op sjoemelen.

Overigens is het wel zo dat diesel in de Verenigde Staten lang niet zo’n grote plaats inneemt als in Duitsland of andere Europese landen, in ieder geval voor de schandalen uitbraken.