Tesla rijdt Chinese concurrent Nio in de wielen

De Chinese start-up fabrikant van luxere elektrische auto Nio is weliswaar naar de beurs van Wall Street getrokken maar heeft daarbij aanzienlijk minder geld opgehaald dan gehoopt.

Met de introductiekoers wordt Nio gewaardeerd op 6,4 miljard dollar terwijl eerst was uitgegaan van 20 miljard dollar. De reden voor de tegenvaller: Tesla. Vooral door de recente escapades van CEO Elon Musk, die eerst zei dat hij Tesla van de beurs af wilde halen en dat korte tijd later weer introk, is de koers van die bouwer van elektrische auto’s de laatste tijd danig ingestort. Dat leidt er toe dat de stemming over dergelijke bedrijven is verslechterd waardoor ook de waarde van een bedrijf als Nio minder hoog wordt ingeschat.

Dat is des te treffender daar Nio haar eerste SUV juist in de markt probeert te zetten als grote concurrent voor de Model X van Tesla. Eind dit jaar willen de Chinezen ook een goedkopere versie op de markt brengen zoals opnieuw de Amerikaanse collega doet met Model 3.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla rijdt Chinese concurrent Nio in de wielen - Automobielmanagement.nl

Tesla rijdt Chinese concurrent Nio in de wielen

De Chinese start-up fabrikant van luxere elektrische auto Nio is weliswaar naar de beurs van Wall Street getrokken maar heeft daarbij aanzienlijk minder geld opgehaald dan gehoopt.

Met de introductiekoers wordt Nio gewaardeerd op 6,4 miljard dollar terwijl eerst was uitgegaan van 20 miljard dollar. De reden voor de tegenvaller: Tesla. Vooral door de recente escapades van CEO Elon Musk, die eerst zei dat hij Tesla van de beurs af wilde halen en dat korte tijd later weer introk, is de koers van die bouwer van elektrische auto’s de laatste tijd danig ingestort. Dat leidt er toe dat de stemming over dergelijke bedrijven is verslechterd waardoor ook de waarde van een bedrijf als Nio minder hoog wordt ingeschat.

Dat is des te treffender daar Nio haar eerste SUV juist in de markt probeert te zetten als grote concurrent voor de Model X van Tesla. Eind dit jaar willen de Chinezen ook een goedkopere versie op de markt brengen zoals opnieuw de Amerikaanse collega doet met Model 3.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding