VW-groep staat al op 7,3 miljoen auto’s

De Volkswagen Groep heeft in de eerste acht maanden van dit jaar wereldwijd 7,3 miljoen nieuwe voertuigen verkocht. Dat is 7,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2017. In de maand augustus leverde de Duitse groep 875.300 exemplaren af, een groei met 6,8 procent.

vw groep

Die toename in de afgelopen maand was echter geheel te danken aan het WLTP-effect in Europa. Dat zorgde ervoor dat de VW-merken hier ruim 20 procent meer auto’s verkochten dan een jaar geleden. In Noord-Amerika liepen de verkopen juist met iets meer dan vier procent terug terwijl in China een minimale daling met 0,3 procent werd genoteerd. Aan de andere kant lijkt de crisis in Brazilië nu echt voorbij want VW en haar zustermerken konden daar in augustus 30 procent groei boeken.

Binnen de groep blijft SEAT veruit de beste prestaties neerzetten met een sterke 38 procent hogere verkopen in augustus en 22 procent meer over de eerste acht maanden van dit jaar. Porsche doet het eveneens goed met in de afgelopen maand 23 procent meer verkochte auto’s. Skoda zakt wat weg met in augustus nog geen zeven procent groei, minder dan de plus van 11 procent bij Audi. Het merk Volkswagen zelf blijft wel verreweg het grootste binnen de groep maar zag de verkopen in augustus ondanks de WLTP-effecten met niet meer dan een kleine vier procent groeien.

VW-groep staat al op 7,3 miljoen auto’s - Automobielmanagement.nl

VW-groep staat al op 7,3 miljoen auto’s

De Volkswagen Groep heeft in de eerste acht maanden van dit jaar wereldwijd 7,3 miljoen nieuwe voertuigen verkocht. Dat is 7,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2017. In de maand augustus leverde de Duitse groep 875.300 exemplaren af, een groei met 6,8 procent.

vw groep

Die toename in de afgelopen maand was echter geheel te danken aan het WLTP-effect in Europa. Dat zorgde ervoor dat de VW-merken hier ruim 20 procent meer auto’s verkochten dan een jaar geleden. In Noord-Amerika liepen de verkopen juist met iets meer dan vier procent terug terwijl in China een minimale daling met 0,3 procent werd genoteerd. Aan de andere kant lijkt de crisis in Brazilië nu echt voorbij want VW en haar zustermerken konden daar in augustus 30 procent groei boeken.

Binnen de groep blijft SEAT veruit de beste prestaties neerzetten met een sterke 38 procent hogere verkopen in augustus en 22 procent meer over de eerste acht maanden van dit jaar. Porsche doet het eveneens goed met in de afgelopen maand 23 procent meer verkochte auto’s. Skoda zakt wat weg met in augustus nog geen zeven procent groei, minder dan de plus van 11 procent bij Audi. Het merk Volkswagen zelf blijft wel verreweg het grootste binnen de groep maar zag de verkopen in augustus ondanks de WLTP-effecten met niet meer dan een kleine vier procent groeien.