Er werden vorige maand in Europa 1,17 miljoen auto’s verkocht, veel meer dan gebruikelijk in de zomermaand augustus en meer dan de ruim 900 duizend exemplaren die vorig jaar in dezelfde maand werden verkocht.

De oorzaak: extreem lage prijzen voor pre-WLTP auto’s. Grootste ‘winnaars’ zijn Renault, VW en FCA. Renault (incl. Dacia) verkocht 56 procent meer auto’s. Bij VW zagen ze de verkoopcijfers stijgen met 39 procent. Porsche deed met een stijging van 88 procent de grootste duit in het zakje, maar ook Seat deed met 72 procent goed mee. VW zelf zat eveneens in de lift, net als Audi en Skoda met resp. 44, 32 en 14 procent.

Bij FCA zag men een stijging van 39 procent, vooral dankzij Jeep dat maar liefst 158 procent meer auto’s verkocht in augustus. Alfa Romeo deed het ook niet slecht met 88 procent en Fiat ging 23 procent omhoog.
De verwachting is dat ook in het vierde kwartaal de prijsdruk zal aanhouden, vooral in verband met voorraden geregistreerde auto’s die nog niet verkocht zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding