Volvo’s Polestar in Apple-achtige ‘winkels’

Polestar, de verzelfstandigde dochter voor elektrische luxe auto’s van Volvo, wil haar voertuigen aan het publiek aanbieden in showrooms die veel weg hebben van de Apple-winkels.

polestar winkel

Polestar hoopt eind volgend jaar de eerste van die Apple-achtige vestigingen te openen in de Verenigde Staten, op tijd voor de lancering van de Polestar 1 plug-in hybride als eerste auto. Polestar streeft in eerste instantie naar tien van dat soort vestigingen in Amerikaanse steden maar zoekt ook al locaties in plaatsen als Stockholm, Oslo en Beijing. Het daar werkende personeel krijgt een vast salaris zodat er geen extra druk is om auto’s te verkopen, zegt woordvoerder John Paolo Canton.

De Polestar 1 met 600 pk krijgt een bereik van slechts 150 kilometer, dus een stuk minder dan bijvoorbeeld een Model S van Tesla. Voorlopig hangt er aan de sportwagen een prijskaartje van 155.000 dollar. Leasen van de auto is niet mogelijk, aldus Canton. Polestar haalt de auto’s uit een fabriek in Chengdu in China, moederland van eigenaar Geely. Het Zweedse bedrijf wil daar beginnen met een productie van 500 auto’s per jaar waarvan de eerste 500 inmiddels al zijn gereserveerd.

Volvo’s Polestar in Apple-achtige ‘winkels’ - Automobielmanagement.nl

Volvo’s Polestar in Apple-achtige ‘winkels’

Polestar, de verzelfstandigde dochter voor elektrische luxe auto’s van Volvo, wil haar voertuigen aan het publiek aanbieden in showrooms die veel weg hebben van de Apple-winkels.

polestar winkel

Polestar hoopt eind volgend jaar de eerste van die Apple-achtige vestigingen te openen in de Verenigde Staten, op tijd voor de lancering van de Polestar 1 plug-in hybride als eerste auto. Polestar streeft in eerste instantie naar tien van dat soort vestigingen in Amerikaanse steden maar zoekt ook al locaties in plaatsen als Stockholm, Oslo en Beijing. Het daar werkende personeel krijgt een vast salaris zodat er geen extra druk is om auto’s te verkopen, zegt woordvoerder John Paolo Canton.

De Polestar 1 met 600 pk krijgt een bereik van slechts 150 kilometer, dus een stuk minder dan bijvoorbeeld een Model S van Tesla. Voorlopig hangt er aan de sportwagen een prijskaartje van 155.000 dollar. Leasen van de auto is niet mogelijk, aldus Canton. Polestar haalt de auto’s uit een fabriek in Chengdu in China, moederland van eigenaar Geely. Het Zweedse bedrijf wil daar beginnen met een productie van 500 auto’s per jaar waarvan de eerste 500 inmiddels al zijn gereserveerd.