Het Chinese bedrijf heeft via een bod bijna 85 procent van de aandelen in handen gekregen van Grammer dat een omzet van rond de 1,8 miljard euro draait. Dat grote meerderheidsbelang is voor CEO Harmutt Müller reden om na acht jaar met onmiddellijke ingang op te stappen. Ook financieel directeur Gérard Cornonnier en technische man Manfred Pretscher hebben daarop hun biezen gepakt.

Door ontslag te nemen geven we de nieuwe grootaandeelhouder alle ruimte om structurele beslissingen te nemen over de toekomst van de onderneming en de wissels zo te zetten als ze nodig achten," zegt Müller in een verklaring. De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Grammer probeert nu zo snel mogelijk vervangers te zoeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding