Voltallige directie Duitse toeleverancier stapt op

De drie directeuren van de Duitse fabrikant van auto-interieurs en -stoelen Grammer zijn opgestapt nadat het bedrijf is overgenomen door Ningbo Jifeng dat eveneens autostoelen en hoofdsteunen maakt.

grammer

Het Chinese bedrijf heeft via een bod bijna 85 procent van de aandelen in handen gekregen van Grammer dat een omzet van rond de 1,8 miljard euro draait. Dat grote meerderheidsbelang is voor CEO Harmutt Müller reden om na acht jaar met onmiddellijke ingang op te stappen. Ook financieel directeur Gérard Cornonnier en technische man Manfred Pretscher hebben daarop hun biezen gepakt.

Door ontslag te nemen geven we de nieuwe grootaandeelhouder alle ruimte om structurele beslissingen te nemen over de toekomst van de onderneming en de wissels zo te zetten als ze nodig achten," zegt Müller in een verklaring. De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Grammer probeert nu zo snel mogelijk vervangers te zoeken.

Voltallige directie Duitse toeleverancier stapt op - Automobielmanagement.nl

Voltallige directie Duitse toeleverancier stapt op

De drie directeuren van de Duitse fabrikant van auto-interieurs en -stoelen Grammer zijn opgestapt nadat het bedrijf is overgenomen door Ningbo Jifeng dat eveneens autostoelen en hoofdsteunen maakt.

grammer

Het Chinese bedrijf heeft via een bod bijna 85 procent van de aandelen in handen gekregen van Grammer dat een omzet van rond de 1,8 miljard euro draait. Dat grote meerderheidsbelang is voor CEO Harmutt Müller reden om na acht jaar met onmiddellijke ingang op te stappen. Ook financieel directeur Gérard Cornonnier en technische man Manfred Pretscher hebben daarop hun biezen gepakt.

Door ontslag te nemen geven we de nieuwe grootaandeelhouder alle ruimte om structurele beslissingen te nemen over de toekomst van de onderneming en de wissels zo te zetten als ze nodig achten," zegt Müller in een verklaring. De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Grammer probeert nu zo snel mogelijk vervangers te zoeken.