Ford wil samenwerking met VW verder aantrekken

Ford wil meer gaan samenwerken met Volkswagen op het gebied van productontwikkeling, de eigenlijke bouw van auto’s en technologie. VW en Ford hebben eerder al een nauwe samenwerking aangekondigd bij bestelwagens. Maar dat wil Ford nu uitbreiden naar andere activiteiten zoals het samen ontwikkelen van andere personenauto’s, met name in Europa en Zuid-Amerika.

vw ford

Dat meldt Reuters op basis van informatie van een manager bij VW en twee bronnen bij Ford. Het persbureau stelt dat beide bedrijven inmiddels al met elkaar aan het praten zijn over intensivering van hun alliantie. Zo’n samenwerking zou voor VW interessant zijn omdat het dan toegang krijgt tot de succesvolle Transit bestelwagens en de Ranger pick-up truck. Bovendien kan Ford VW een veel sterkere basis bieden op de Noord-Amerikaanse markt. Ford liet bij het halfjaarbericht al weten dat het wil ingrijpen in regio’s waar het verlies lijdt, dat zijn Europa en Zuid-Amerika, of als dat niet lukt de activiteiten daar van de hand te doen.

Ford zit nog eens extra in de problemen door de reeks heffingen waar China en de Verenigde Staten mee zwaaien in de snel escalerende handelsoorlog. Zo hebben de heffingen op staal en aluminium uit onder meer China Ford al een miljard dollar aan winst gekost. Daarbij komt dat in de VS gebouwde auto’s in China fors duurder zijn geworden door de heffingen daar. "We hebben mensen in die fabrieken op andere plaatsen moeten zetten vanwege het handelsconflict. Die handelsoorlog moet nu snel worden opgelost, anders komen er andere problemen,’" aldus CEO Jim Hackett. Ford heeft vanwege de heffingen plannen om de Focus voor de Amerikaanse markt te bouwen in China al op moeten geven.

Ford wil samenwerking met VW verder aantrekken - Automobielmanagement.nl

Ford wil samenwerking met VW verder aantrekken

Ford wil meer gaan samenwerken met Volkswagen op het gebied van productontwikkeling, de eigenlijke bouw van auto’s en technologie. VW en Ford hebben eerder al een nauwe samenwerking aangekondigd bij bestelwagens. Maar dat wil Ford nu uitbreiden naar andere activiteiten zoals het samen ontwikkelen van andere personenauto’s, met name in Europa en Zuid-Amerika.

vw ford

Dat meldt Reuters op basis van informatie van een manager bij VW en twee bronnen bij Ford. Het persbureau stelt dat beide bedrijven inmiddels al met elkaar aan het praten zijn over intensivering van hun alliantie. Zo’n samenwerking zou voor VW interessant zijn omdat het dan toegang krijgt tot de succesvolle Transit bestelwagens en de Ranger pick-up truck. Bovendien kan Ford VW een veel sterkere basis bieden op de Noord-Amerikaanse markt. Ford liet bij het halfjaarbericht al weten dat het wil ingrijpen in regio’s waar het verlies lijdt, dat zijn Europa en Zuid-Amerika, of als dat niet lukt de activiteiten daar van de hand te doen.

Ford zit nog eens extra in de problemen door de reeks heffingen waar China en de Verenigde Staten mee zwaaien in de snel escalerende handelsoorlog. Zo hebben de heffingen op staal en aluminium uit onder meer China Ford al een miljard dollar aan winst gekost. Daarbij komt dat in de VS gebouwde auto’s in China fors duurder zijn geworden door de heffingen daar. "We hebben mensen in die fabrieken op andere plaatsen moeten zetten vanwege het handelsconflict. Die handelsoorlog moet nu snel worden opgelost, anders komen er andere problemen,’" aldus CEO Jim Hackett. Ford heeft vanwege de heffingen plannen om de Focus voor de Amerikaanse markt te bouwen in China al op moeten geven.