"Mijnheer Stadler treedt met onmiddellijke ingang uit de besturen van de VW Groep en Audi terug en is niet meer voor het Volkswagen concern werkzaam," aldus een korte verklaring. De officiële reden voor het ontslag is dat de 55-jarige Stadler vanwege zijn gevangenschap zijn functie als CEO niet meer uit kan voeren. Bovendien wil hij zichzelf zo goed mogelijk op zijn verdediging kunnen concentreren.

De verdere afwikkeling van zijn ontslag zal afhangen van wat justitie uiteindelijk over hem beslist. Stadler’s contract was vorig jaar net voor vijf jaar verlengd. Een normale afvloeiingsregeling zou daarom zeker in de tientallen miljoenen kunnen lopen. De bestuurders van Volkswagen AG hebben nog geen besluit genomen over zijn definitieve opvolger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding