Tesla heeft echter nog altijd grote moeite om die auto’s ook bij de kopers te krijgen. Onlangs deelde de autofabrikant al mee zelf vrachtauto’s te gaan bouwen om de logistieke bottleneck op te lossen. "Nu de productie is gestabiliseerd waren de aflevering en de uitgaande logistiek onze grootste uitdagingen. We hebben gedurende het kwartaal al veel verbeterd bij deze processen en plannen om in het vierde kwartaal nog meer verbeteringen door te voeren zodat we met succes verder kunnen opschalen," laat het bedrijf weten.

De autofabrikant voegt daar wel aan toe ‘sterke tegenwind te ervaren’ van de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Beijing heeft de heffing op ingevoerde Tesla’s verhoogd tot 40 procent terwijl dat eerder nog 15 procent was. Om dat zoveel mogelijk te omzeilen probeert Tesla ook de productie in een fabriek in Shanghai verder te versnellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding