Belgische automarkt krijgt wel forse dreun

In tegenstelling tot Nederland en Frankrijk heeft de automarkt in België in september wel een flinke dreun gekregen na de WLTP-furore van de voorafgaande maand. In totaal werden er daar 27.145 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is precies een derde minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

In augustus was bij de Belgen nog sprake van meer dan 50 procent hogere verkopen vergeleken bij een jaar eerder. Autofederatie Febiac legt uit: "De scherpe terugval van de inschrijvingen van nieuwe personenwagens tijdens de voorbije 30 dagen is toe te schrijven aan de combinatie van enerzijds het in voege treden van de nieuwe homologatienorm WLTP, en anderzijds een aantal vertragingen in het afleveren van de inschrijving tijdens de eerste week van september. Zoals verwacht en aangekondigd werd de sterke groei in augustus (+53%), deels gecompenseerd door een terugval tijdens de afgelopen maand."

Over de eerste drie kwartalen van dit jaar liggen de Belgische autoverkopen nog altijd bijna vijf procent hoger dan in 2017. Volgens Febiac is dat ‘een duidelijke groei’. De markt voor lichte bestelwagens is nagenoeg stabiel vergeleken met vorig jaar terwijl bij middelzware vrachtwagens in augustus sprake was van een daling met meer dan 40 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische automarkt krijgt wel forse dreun - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt krijgt wel forse dreun

In tegenstelling tot Nederland en Frankrijk heeft de automarkt in België in september wel een flinke dreun gekregen na de WLTP-furore van de voorafgaande maand. In totaal werden er daar 27.145 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is precies een derde minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

In augustus was bij de Belgen nog sprake van meer dan 50 procent hogere verkopen vergeleken bij een jaar eerder. Autofederatie Febiac legt uit: "De scherpe terugval van de inschrijvingen van nieuwe personenwagens tijdens de voorbije 30 dagen is toe te schrijven aan de combinatie van enerzijds het in voege treden van de nieuwe homologatienorm WLTP, en anderzijds een aantal vertragingen in het afleveren van de inschrijving tijdens de eerste week van september. Zoals verwacht en aangekondigd werd de sterke groei in augustus (+53%), deels gecompenseerd door een terugval tijdens de afgelopen maand."

Over de eerste drie kwartalen van dit jaar liggen de Belgische autoverkopen nog altijd bijna vijf procent hoger dan in 2017. Volgens Febiac is dat ‘een duidelijke groei’. De markt voor lichte bestelwagens is nagenoeg stabiel vergeleken met vorig jaar terwijl bij middelzware vrachtwagens in augustus sprake was van een daling met meer dan 40 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding