Dat er banen op de tocht staan is bevestigd door Mark Truby, vice-president global communications in een lang interview met de Detroit Free Press. Ford heeft al eerder gezegd dat het zeker een miljard dollar wil bezuinigen op de kosten, met name in Europa en Zuid-Amerika waar nog steeds verlies wordt geleden. "We moeten ons verder in het proces verdiepen voordat we de feiten op een rijtje hebben. We zijn nu begonnen met het herontwerpen van ons wereldwijde arbeidsbestand, in Noord-Amerika, Europa, Azië, Zuid-Amerika," aldus Truby.

Bij dat ‘herontwerpen’ worden de werknemers zelf zo veel mogelijk betrokken. "Het hele team wordt onderworpen aan een overall beoordeling om te identificeren hoe de onderneming sterker kan worden door de bureaucratie terug te dringen en zwakheden aan het licht te brengen bij alle aspecten van onze business, van de communicatie tot financiën en van de productie tot personeel. Het gaat er in eerste instantie niet zo zeer om mannetjes te tellen maar om te bepalen wie nodig is, wat nodig is en waar we onze middelen in moeten zetten." Truby verwacht dat het hele proces op zijn vroegst in het tweede kwartaal van volgend jaar afgerond zal zijn. Ford heeft vorige week nog meegedeeld dat het de banden met de Volkswagen Groep nauwer aan wil halen. Beide autoconcerns werken al samen bij bestelwagens maar willen dat ook uitstrekken naar personenauto’s en nieuwe technologieën.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding