EVBox en ChargePoint sluiten wereldwijde roamingdeal

EVBox en ChargePoint, de twee grootste leveranciers van laadpalen ter wereld, hebben onlangs een wereldwijde roamingdeal gesloten. Elektrische rijders kunnen gebruik maken van de publieke laadpalen van beide leveranciers, zonder extra roamingkosten.

De gedachte achter de samenwerking is één open laadpalennetwerk te creëren waar iedere elektrisch autobestuurder gebruik van kan maken. Beide partijen roepen andere laadpalenleveranciers dan ook op zich aan te sluiten bij het initiatief. ChargePoint komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en EVBox uit Europa (opgericht in Nederland).

In 2025 willen EVBox en ChargePoint gezamenlijk een wereldwijd netwerk van 3,5 miljoen laadstations in beheer hebben. Volgens beide bedrijven zitten we momenteel in een kantelpunt in de mobiliteitsrevolutie. "Er komen miljoenen elektrische auto’s op de markt en hierdoor is er een enorme behoefte aan een goede, dekkende laadinfrastructuur. Om zo’n infrastructuur te bouwen moet je werken met open standaarden. Ik ben dan ook erg blij met deze historische samenwerking met ChargePoint", aldus Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox.

EVBox en ChargePoint sluiten wereldwijde roamingdeal - Automobielmanagement.nl

EVBox en ChargePoint sluiten wereldwijde roamingdeal

EVBox en ChargePoint, de twee grootste leveranciers van laadpalen ter wereld, hebben onlangs een wereldwijde roamingdeal gesloten. Elektrische rijders kunnen gebruik maken van de publieke laadpalen van beide leveranciers, zonder extra roamingkosten.

De gedachte achter de samenwerking is één open laadpalennetwerk te creëren waar iedere elektrisch autobestuurder gebruik van kan maken. Beide partijen roepen andere laadpalenleveranciers dan ook op zich aan te sluiten bij het initiatief. ChargePoint komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en EVBox uit Europa (opgericht in Nederland).

In 2025 willen EVBox en ChargePoint gezamenlijk een wereldwijd netwerk van 3,5 miljoen laadstations in beheer hebben. Volgens beide bedrijven zitten we momenteel in een kantelpunt in de mobiliteitsrevolutie. "Er komen miljoenen elektrische auto’s op de markt en hierdoor is er een enorme behoefte aan een goede, dekkende laadinfrastructuur. Om zo’n infrastructuur te bouwen moet je werken met open standaarden. Ik ben dan ook erg blij met deze historische samenwerking met ChargePoint", aldus Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox.