Invallen bij Opel wegens dieselbedrog

De Duitse justitie heeft maandagochtend invallen gedaan bij Opel. Het hoofdkantoor in Rüsselsheim en de vestiging in Kaiserslautern kregen onverwacht bezoek van een aantal rechercheurs van het Openbaar Ministerie in Hessen.

Invallen bij Opel wegens dieselbedrog

Het is de eerste keer sinds het ‘uitbreken’ van dieselgate dat ook Opel de autoriteiten over de vloer kreeg.

Volgens Duitse media houden de invallen verband met ‘concrete verdenkingen van bedrog in relatie tot dieselauto’s’. Daarbij zou het gaan om 95.000 auto’s, aanzienlijk minder dus dan bij de andere Duitse fabrikanten. In juli had het ministerie van verkeer wegens gesjoemel met drie modellen al een ambtelijke dagvaarding tegen Opel uitgevaardigd. Net als bij de concurrentie zou het ook daarbij draaien om software die de motor kon manipuleren om de emissies te verminderen. Opel of moederbedrijf PSA hadden maandagmiddag nog niet gereageerd op de actie van justitie.

Invallen bij Opel wegens dieselbedrog - Automobielmanagement.nl

Invallen bij Opel wegens dieselbedrog

De Duitse justitie heeft maandagochtend invallen gedaan bij Opel. Het hoofdkantoor in Rüsselsheim en de vestiging in Kaiserslautern kregen onverwacht bezoek van een aantal rechercheurs van het Openbaar Ministerie in Hessen.

Invallen bij Opel wegens dieselbedrog

Het is de eerste keer sinds het ‘uitbreken’ van dieselgate dat ook Opel de autoriteiten over de vloer kreeg.

Volgens Duitse media houden de invallen verband met ‘concrete verdenkingen van bedrog in relatie tot dieselauto’s’. Daarbij zou het gaan om 95.000 auto’s, aanzienlijk minder dus dan bij de andere Duitse fabrikanten. In juli had het ministerie van verkeer wegens gesjoemel met drie modellen al een ambtelijke dagvaarding tegen Opel uitgevaardigd. Net als bij de concurrentie zou het ook daarbij draaien om software die de motor kon manipuleren om de emissies te verminderen. Opel of moederbedrijf PSA hadden maandagmiddag nog niet gereageerd op de actie van justitie.