Dat zou de financiële armslag op kunnen leveren die nodig is voor de enorme investeringen in elektrificering en andere nieuwe auto-technologie, heeft financieel directeur Lutz Meschke verklaard bij de onthulling van de Taycan, de eerste volledig elektrische auto van Porsche.

"Elke onderneming moet nadenken of het niet zinnig zou zijn slagvaardige eenheden in het leven te roepen," aldus Meschke, daarmee refererend aan moederbedrijf Volkswagen Groep. Voor Porsche zelf zou een beursgang ‘één van de meest interessante alternatieven zijn.’ Een woordvoerder van het moederbedrijf heeft speculatie over een snelle IPO echter direct de kop ingedrukt: "Van een gedeeltelijke beursgang van Porsche of andere luxe merken binnen de groep is geen sprake."

Voor het VW-concern is het naar de beurs brengen van bedrijfsonderdelen niet helemaal nieuw. Anderhalve maand geleden is de vrachtwagendivisie van MAN en Scania min of meer op eigen benen gezet onder de naam Traton Group. De afgelopen weken heeft die dochter ook al een aantal presentaties gehouden voor de financiële wereld ter voorbereiding van een gang naar de beurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding